Friday, 26 April, 2024

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ: Για 29η φορά στην Τούμπα. Επιστροφές και απουσίες

Για την 11η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (5/11, 21.00) με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν το πάνω «χέρι» στις μεταξύ τους συναντήσεις.
Για τον Δικέφαλο επιστρέφουν σε αποστολή οι Μπράντον και Ζίβκοβιτς, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Γιάσμιν Κούρτιτς και στους τραυματίες Μάριο Τσαούση, Λευτέρη Λύρατζη, Αντρέ Βιεϊρίνια και Κάλεντ Νάρεϊ. Για τον ΠΑΣ επιστρέφει ο Απόστολος Σταματελόπουλος ενώ ο Θανάσης Στάικος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Ζερόμ Πριόρ, Ζήση Καραχάλιο, Νταν Ριένστρα και Γιάννη Κιάκο.
Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν συναντηθεί συνολικά 28 φορές στην ιστορία τους. Η αρχή έγινε στις 19 Ιανουαρίου 1975, με την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους που έγινε στην Τούμπα και ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-1. Ο Γιώργος Κούδας μόλις στο 6ο λεπτό σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Κοπίτσης σε 1-1 στο 44ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, δύο του Παρίδη και ένα του Αποστολίδη.
Σύμφωνα με τη Super League, το αήττητο του ΠΑΟΚ στα εντός έδρας για 13 ματς και στο 14ο ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρώτη του νίκη. Στις 4 Φεβρουαρίου 2001 η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 3-2 χάρη στα γκολ των Έλντερ, Μπλέτσα και Κορμαρή, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχαν σκοράρει ο Καφές και ο Σπάσιτς.
Δεν υπάρχει “αγαπημένο” σκορ για τον ΠΑΟΚ στα ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετρά από πέντε νίκες με 1-0 και 2-1. Αντίθετα οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες που έχουν οι δύο ομάδες είναι με 1-1.

Τα επτά τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων είχαν νικητή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί στα πέντε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο. Η τελευταία μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στις 26 Απριλίου 2015 με 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρσι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε μέσα στην Τούμπα με 1-0, χάρη στο γκολ του Πέδρο Κόντε. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στον δεύτερο γύρο με 4-0 μέσα στα Γιάννινα, ενώ στα Playoffs κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν ξεκίνησε με τρία νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα του, αλλά δεν κέρδισε τα δύο τελευταία εντός, με τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε με 2-1 και με τον Αστέρα Τρίπολης που έμεινε στην ισοπαλία 2-2.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα αυτή τη σεζόν μέχρι τώρα έχει τέσσερις ήττες μακριά από την έδρα του, στις οποίες έχει σημειώσει γκολ μόνο απέναντι στον Ατρόμητο (2-1), ενώ έχει και μια ισοπαλία (2-2) με τον ΟΦΗ.
28 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
19 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
5 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΓΚΟΛ: 52-23

sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου