Friday, 26 April, 2024

Πεδίο μάχης η Τούμπα, οριστική διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού

Στο 89 διεκόπη ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου, και ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο 2-1 του ΠΑΟΚ.

Στη σύλληψη 13 οπαδών του ΠΑΟΚ προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που διεκόπη.

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και εκτός Τούμπας σε μικρότερο βαθμό στη διάρκεια και μετά το πρόωρο τέλος του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, οδήγησαν στη σύλληψη 13 οπαδών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα για να αποφασιστεί αν και ποιες κατηγορίες θα τους απαγγελθούν.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε μέσω Twiiter πως υπήρξε οριστική διακοπή του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι διεκόπη στο 89 την στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγείτο 2-1 του ΠΑΟΚ, όταν οπαδοί του Δικεφάλου κινήθηκαν προς τον αγωνιστικό χώρο, ενώ έπεφταν φωτοβολίδες προς την εστία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Στεφανο Καπίνο.

Είχε προηγηθεί αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, Μακ, o oποίος διαμαρτυρήθηκε ότι του έγινε πέναλτι από τον κόκκινο γκολκήπερ.

Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια ξαναβγήκαν για να συνεχιστεί το παιγνίδι, αλλά ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων.  Οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας φωτοβολίδες και αντικείμενα, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν και το χόρτο να μετατρέπεται σε… πεδίο μάχης.

Βαριά τιμωρία περιμένει τον ΠΑΟΚ
Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (κάτι που ίσως τους βάλει σε κίνδυνο ακόμη και για τη συμμετοχή στα play offs) και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές (τουλάχιστον 3-4), ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

Ιβαν Σαββίδης: Να φύγει ο Μαρινάκης!
Ο Ιβάν Σαββίδηςδηλώνει ότι η ομάδα του δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για τον επαναληπτικό αγώνα του Απριλίου και κάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αλλάξει όλο αυτό που συμβαίνει ή να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΟΤΕ TV, ο πρέοδρος του ΠΑΟΚ είπε:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη μπροστά σε όλους. Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα εμπρός και όλα αυτά προκαλούν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα που είδαμε σήμερα. Εγώ στη Νέα Υόρκη που ήμουν είπα τη φράση την οποία δυστυχώς δεν κατάλαβαν πολλοί: σήμερα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Εγώ θεωρώ ότι σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος. Μπορεί τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ απαιτώ αμέσως να διώξουν όλους τους διαιτητές

Μεταφέρω τα χαιρετίσματά μου στον Λονδίνο και στον κ.Μαρινάκη. Σύμφωνα με τις πλήροφορίες μου βρίσκεται εκεί. Είτε πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα ή να φύγει από το ποδόσφαιρο. Εμείς δεν θα πάμε στον Πειραιά να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι. Το αποψινό ματς πρέπει να επαναληφθεί με ξένους διαιτητές. Εγώ λέω στους διαιτητές αυτό: μην παίζετε με τη φωτιά, οι ενέργειές σας σάς οδηγούν σε ποινικά αδικήματα! Δεν ξέρω τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί που προκάλεσε ο διαιτητής! Αυτά ποιος θα τα πληρώσει; Πόσο θα κάνουμε υπομονή. Πώς είναι δυνατόν σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 κόσμο ο διαιτητής να κάνει ό,τι γουστάρει; Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάβολο. Εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου παρακολουθούσα όλα αυτά και ντρεπόμουν που είχα σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θέλω η Αθήνα να τα ακούσει αυτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο εκεί. Δεν είναι Αθήνα μόνο η Ελλάδα. Τα αποφάγια της Αθήνας τα πετούν στους υπόλοιπους. Δεν δικαιολογώ τους φιλάθλους, αλλά είμαστε άντρες»

Άμεση  και με μόλις δέκα λέξεις ήταν η «απάντηση» της ΠΑΕ Ολυμπιακός:  «Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με το παραλήρημα του κυρίου Σαββίδη»,

Eπεισόδια και πριν το ματς

Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και αστυνομικούς των ΜΑΤ,  σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγη ώρα πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν δόθηκε η εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου, προκειμένου να φτάσουν με ασφάλεια οι δύο ομάδες στην Τούμπα.

Ομάδα οπαδών εγκλώβισε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και εκσφενδόνισαν προς αυτές, βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια.Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Tα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί. Οπαδοί του  Δικέφαλου του Βορρά,  οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κράνη, κινήθηκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και ενός περιπολικού της τροχαίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου