Saturday, 4 May, 2024

Αδιάβαστος αλλά και αδικημένος ο ΠΑΟΚ, παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει, έστω, με έναν βαθμό από το «Γ. Καραϊσκάκης» και έμεινε πέντε πόντους μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Δικέφαλος ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ, με γκολ του Κίνι στο 27′ μετά από απόκρουση πέναλτι του Κοτάρσκι σε εκτέλεση του Ποντένσε και του Μαρτίνς στο 61′, σε φάση, όμως, που ξεκίνησε από φάουλ στον Σάστρε.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε από την αρχή ψηλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρίσκει με βαθιές μπαλιές τον Ναβάρο στην πλάτη του Κουλιεράκη και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 10′ ο Ισπανός επιθετικός προειδοποίησε με γκολ που ακυρώθηκε καθώς ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Στο 15′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον ίδιο τρόπο, αλλά ούτε αυτό μέτρησε γιατί ήταν εκτεθειμένος. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να δυσκολεύεται να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και στο 25′ ο Ναβάρο ξέφυγε ξανά από τον Κουλιεράκη και αυτή την φορά κέρδισε πέναλτι από τον αμυντικό του Δικεφάλου.

Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Ποντένσε, ο Κοτάρσκι του είπε «όχι», ωστόσο, ο Κίνι νίκησε στο σπριντ τον Κουλιεράκη και με πλασέ πέτυχε το 1-0. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ και στο 29′ ο Ναβάρο απείλησε με κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.

Στο 32′ ο Μπάμπα «όπλισε», σούταρε με το δεξί, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρει σε πόδι λίγο πριν φτάσει στην εστία και να περνάει κόρνερ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με σουτ των Ζίβκοβιτς και Μουργκ που δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με δυνατό σουτ του Ναβάρο έξω από την περιοχή στο 48′ που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 49′ την ίδια τύχη είχε εκτέλεση φάουλ του Τάισον έξω από την περιοχή.

Στο 61′ ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα, σε φάση, όμως, που ξεκίνησε με φάουλ πάνω στον Σάστρε. Ο Νογκέιρα δεν σφύριξε και στην αντεπίθεση ο Ποντένσε έβγαλε κάθετη πάσα στον Μαρτίνς και αυτός πλάσαρε τον Κοτάρσκι.

Ο Ποντένσε απείλησε δύο φορές με ισάριθμα σουτ, στο 68′ και στο 70′, που δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 77′ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-1 μετά από γύρισμα του Μπάμπα που κόντραρε και ανάγκασε τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση στη γωνία του. Στο 78′ η κοντινή κεφαλιά του Κουλιεράκη δεν βρήκε στόχο και στο 84′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε εύκολα μακρινό σουτ του Όρτα.

Μείωσε όταν ήταν αργά

Ο ΠΑΟΚ έδωσε ενδιαφέρον στο ματς στην τελική του ευθεία. Στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς μοίρασε στην μικρή περιοχή στον Μάρκος Αντόνιο και ο Βραζιλιάνος με προβολή έγραψε το 2-1. Οι παίκτες του Δικεφάλου πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ήταν ήδη αργά…

Ο Νογκέιρα καταδίκασε τον ΠΑΟΚ στο 61′, όταν δεν έδωσε φάουλ στον Σάστρε και στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός σκόραρε το 2-0 με τον Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κίνι (90+ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (79′ Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (85′ Καρβάλιο), Μαρτίνς (79′ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (79′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79′ Μάρκος Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον (59′ Σαμάτα).

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου