Friday, 26 April, 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η 9χρονη Μαριάντα Λάμπρου, ανάμεσα σε 65 συμμετοχές!

Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια μέχρι 10 ετών αναδείχθηκε η Μαριάντα Λάμπου στα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα 8 έως 18 ετών που ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η 9χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδας, σκακίστρια του σωματείου ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου, με τη νίκη της στο τελευταίο 9ο γύρο εξασφάλισε την 1η θέση συγκεντρώνοντας 8 ½ βαθμούς με 8 νίκες και 1 ισοπαλία!Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Τη χώρα μας εκπροσώπησαν 15 νεαροί σκακιστές και σκακίστριες και συνοδοί-προπονητές της ελληνικής αποστολής ήταν ο Χρήστος Μπούσιος και ο Παναγιώτης Χριστοδούλου.

Συγχαρητήρια  στη Μαριάντα Λάμπου τους γονείς της το σωματείο της, την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και όσους τη στηρίζουν για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκάκι στα Κορίτσια κάτω των 10 με 8,5 βαθμους σε 9 παρτίδες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι για ηλικίες κάτω των 18, που οργανώθηκε στην  Τουρκία, ήταν ένα από τα καλύτερα νεανικά πρωταθλήματα όλων των εποχών όσον αφορά τις συνθήκες αγώνων, διαμονής και επικοινωνίας. Είναι η δεύτερη σημαντική διάκριση σε αυτή την κατηγορία μετά το χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Σίσκου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μακάρι αυτό να είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου Σκάκι.

ΕΔΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

https://www.facebook.com/theodoros.tsorbatzoglou/videos/483747200404453

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου