Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Φιλική τεσσάρα του Άρη στην Βέροια

Δείχνοντας καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 4-0 κόντρα στην Βέροια, με σκόρερ τους Πασά

Διαμαντόπουλο (πέναλτι), Παυλίδη και Μιλούνοβιτς.
Αρκετά βελτιωμένος εμφανίστηκε στο σημερινό φιλικό κόντρα στην Βέροια ο Άρης, όπου για περίπου 60 λεπτά αγωνίστηκε με το 80% του βασικού σχήματος. Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι έχουν αρκετές εναλλακτικές, όπου το μόνο σημείο που χρειάζεται προσθήκη, είναι αυτό στην επίθεση, παρότι ο Άρης πέτυχε σήμερα τέσσερα γκολ. Όσον αφορά την άμυνα, Σόουζα και Δεληζήσης έδωσαν σιγουριά, με τον Δημήτρη Σπανό να μένει ικανοποιημένος.
Από την άλλη πλευρά, η Βέροια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις, έχοντας παθητικό ρόλο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Ρούνει, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να δώσει κάποιο γκολ στην ομάδα του.
Γκολ με το… καλημέρα για τον Άρη
Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν αυτός που ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, με την Βέροια να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και να προβληματίζει με την εικόνα της.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατά, δημιουργώντας την πρώτη φάση μόλις στο 02’ λεπτό, με τον Τζανακάκη να βγάζει τη σέντρα από δεξιά, ωστόσο οι αμυντικοί της Βέροιας πρόλαβαν να διώξουν, πριν γίνει η προβολή από τους παίκτες του Άρη.
Ωστόσο, το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μόλις στο 08’ λεπτό της αναμέτρησης κατάφεραν να βρεθούν μπροστά.
Συγκεκριμένα έγινε το λάθος στην άμυνα της Βέροιας, ο Μουμίν έδωσε στον Διαμαντόπουλο, ο οποίος άφησε την μπάλα στον Πασά, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα, κερδίζοντας τον Γιαγκιόζη.
Παρά το γκολ που σημείωσε νωρίς ο Άρης, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την πίεση, έχοντας δυο καλές στιγμές στο 18’ και 19’, με τον Διαμαντόπουλο και τον Πασά, ωστόσο αμφότεροι αστόχησαν.
Στο 33’ του αγώνα ήρθε η πρώτη στιγμή για την Βέροια, με τον Λαζόπουλο να δοκιμάζει το σουτ, ωστόσο ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης έκανε ακόμα μια φάση, όταν ο Κάσσος έβγαλε την σέντρα, με τον Διαμαντόπουλο να κάνει την σκαστή κεφαλιά, ωστόσο ο Γιαγκιόζης είχε καλή θέση και κατάφερε να αποκρούσει.
Στο 39’ ήρθε το 2-0 για τον Άρη μετά από κερδισμένο πέναλτι. Ο Στεφάνοβιτς έκανε ωραία ενέργεια, έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Διαμαντόπουλου, ο οποίος και κέρδισε σωστά το πέναλτι.
Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση, κερδίζοντας τον τερματοφύλακα της Βέροιας και γράφοντας το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι οι γηπεδούχοι
Στο 2ο ημίχρονο ο Άρης μπήκε το ίδιο δυνατά – παρότι ξεκίνησε με πολλές αλλαγές-, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 48’ με τον Διαμαντόπουλο, ωστόσο το σουτ που έκανε, πέρασε άουτ.
Στο 63’ ήρθε το 3-0 για τους γηπεδούχους, με τον Παυλίδη να στέλνει την μπάλα στο… παραθυράκι της εστίας της Βέροιας και έπειτα από ασίστ του Νίκιτς, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση.
Στη συνέχεια η Βέροια κατάφερε να κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μια καλή στιγμή στο 78’. Και αυτό διότι ο Ρούνει πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.
Παρά το 3-0, ο Άρης συνέχισε να πιέζει το ίδιο όπως στο πρώτο μέρος και κατάφερε στις καθυστερήσεις να πετύχει ακόμα ένα γκολ.
Ο Μιλούνοβιτς που πέρασε νωρίτερα ως αλλαγή, έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ και κατάφερε να γράψει το τελικό 4-0.

Τα στοιχεία του αγώνα:
Άρης: Αναγνωστόπουλος (46΄Καντιμοίρης), Βαλεριάνος (82΄Κλιγγόπουλος), Σόουζα (70΄Τσουμάνης), Δεληζήσης (70΄Μαραγκός), Τζανακάκης (82΄Νέτο), Νίκιτς (75΄Λώττας), Μουμίν (82΄Μιλούνοβιτς), Πασάς (46΄Μπαργκάν), Κάσσος (46΄Ντούνης), Στεφάνοβιτς (46΄Παυλίδης), Διαμαντόπουλος (70΄Καπνίδης)
Βέροια: Γιαγκιόζης, Πατσιαβούρας, Τσιότρας, Ράντζης, Τερζής, Νύκταρης, Λαζόπουλος, Σταυρίδης, Ζυγκερίδης, Μεξής (28΄Καραγιάννης)
*Η Βέροια άλλαξε ολόκληρη την εντεκάδα στο 2ο ημίχρονο: Σοϊλεμέζογλου, Τσοντάκης, Καψάλης, Σουλιώτης, Δαμιανάκης, Δόρης, Λάσκαρης, Λίταινας, Ντόγος, Μπαστιάνος, Ρούνει.
Sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου