Saturday, 20 April, 2024

Μαρτυριάρης: Τα λάβαρα της επανάστασης . . .

Μαρτυριάρης: Τα λάβαρα της επανάστασης . . . 

Γκάζια η Ημαθία
Στη σύσκεψη που έγινε προχθές για το θέμα του Τελωνείου, η διευθύντρια Πωλίνα Μυστακίδου μίλησε για φήμες που ακούστηκαν, πως έχουν συγκεντρωθεί περί τις 200.000 ευρώ από Ημαθιώτες εμπόρους και φορείς για να ανακαινιστεί ο χώρος στην Κουλούρα. Ο κ.. Θεοδωρίδης χαρακτήρισε την είδηση αυτή κουτσομπολιό.
Έλα όμως που δεν ήταν! Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης που συγκάλεσε τη σύσκεψη την ίδια ώρα στη Βέροια είπε ότι ισχύει. Όλοι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας, δήλωσαν ότι θα βοηθήσουν στην ανακαίνιση του χώρου με ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ. Αυτό θα πει να νοιάζεσαι για τον τόπο σου και να τον στηρίζεις με έργα και όχι πράξεις. Μέχρι και ο ιδιοκτήτης που στεγάζεται σήμερα το Τελωνείο Βέροιας, τόνισε ότι παραχωρεί, για όσο διάστημα χρειαστεί, δωρεάν τον χώρο, για τον οποίο το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο 33.000 ευρώ ετησίως, καθώς και αντίστοιχους στεγασμένους και μη αποθηκευτικούς χώρους. Εδώ στην Πέλλα, από έργα… λόγια! Κάπως έτσι, όπως δείχνουν τα πράγματα θα μας φάνε και το Τελωνείο αν δεν το κυνηγήσουνε ζεστά οι δικοί μας φορείς. Και φυσικά αξίζει ένα μπράβο στη δήμαρχο Σκύδρας που δραστηριοποιήθηκε σχετικά έγκαιρα και συγκάλεσε τη σύσκεψη ενώ στην Ημαθία ήδη το είχε κανονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης.

mar552

«Γιαπί θα μείνει ο δήμος»
Στον δήμο Έδεσσας και το προχθεσινό ΔΣ ο δήμαρχος Δ. Γιάννου, υποστήριξε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα, δυστυχώς η Ελλάδα γενικά και ο Δήμος ειδικότερα, με τα τόσο έργα που έχει ξεκινήσει θα είναι ένα γιαπί ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή που έβγαλε στον Τύπο μέσα από την οποία τονίζει την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας. Στη συνέχεια κάλεσε το Σώμα να αναλογιστεί το μέγεθος της καταστροφής, λέγοντας: «Πιστεύετε εσείς ότι υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή να πεις σε έναν εργολάβο να κάνει ένα έργο όταν δεν πληρώνεται γι’ αυτά που έχει κάνει; Έχετε αναλογιστεί το μέγεθος της καταστροφής και την ασυνέπεια του κράτους και της Τράπεζας της Ελλάδος; Θα απευθυνθούμε μέσα στην ΚΕΔΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος να δούμε που είναι αυτά τα λεφτά. Είναι λεφτά ΕΣΠΑ δεν είναι ιδιωτών, έχουν πιστωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έχουν μείνει στην τράπεζα της Ελλάδος. Οπότε, όταν κάνουμε μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να ξέρουμε τις συνέπειες και που οδηγούμεθα από αυτή την κατάσταση. Ήμασταν από τους δήμους πρωταθλητές στη διεκδίκηση έργων και τώρα έχουμε φτάσει να τραβάμε τα λίγα μαλλιά που μας μείναμε από την ασυνέπεια από μέρος της πολιτείας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση έστω για ένα μήνα, πιστεύω ότι ο Δήμος μας θα είναι σε άθλια κατάσταση» είπε.

Γιάννης Μουράτογλου: «Το λιγότερο που έχουμε να ζητήσουμε είναι να σηκωθούν να φύγουνε, είναι άκρως επικίνδυνοι»
Την αντίδραση του κ. Δημητριάδη καθώς επίσης και του κοινού προκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου όταν κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με την εξέλιξη των έργων ανέφερε ότι η κατάσταση είναι τραγική και ότι η χώρα πάει σε καταστροφή χωρίς επιστροφή, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν: «Οι ερασιτεχνισμοί οι οποίοι παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα είναι άνευ προηγούμενου. Μια λογική ότι πληρώνω τη σύνταξη και το μισθό του δημοσίου ενώ στο ιδιωτικό τομέα το στραγγίζω, δεν αποδίδω τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, των έργων, των φαρμάκων, των νοσοκομείων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και α μη τι άλλο κ. Φουνταλή όταν σηκώναμε το λάβαρο της επανάστασης εδώ, και είναι παραίνεση προς τα εσάς γιατί ξέρω πόσο αγωνιστικός είστε, θα περίμενα να γίνει το ίδιο και τώρα…» σημείωσε ο Γιάννης που έκανε εντύπωση με τα λεγόμενα του…

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Δημητριάδη, ο οποίος είπε ότι ο ελληνικός λαός εκφράστηκε, έχει φέρει νέα κυβέρνηση η οποία έχει ένα δύσκολο έργο «Εγώ δεν θα κάνω πολιτική τοποθέτηση, ο καθένας είναι υπόλογος γι’ αυτά που λέει και γι’ αυτά που εκφράζει, όπως και ο ελληνικός λαός εκφράστηκε, έχει φέρει νέα κυβέρνηση η οποία έχει ένα δύσκολο έργο και ακούμε τώρα εδώ κάποιους που να υποστηρίζουν τις θέσεις των δανειστών. Αυτό είναι ξεκάθαρο από εκεί και πέρα υποβαθμίζουν τις ερωτήσεις που κάνουμε εδώ πέρα και προσπαθούν να τις γελοιοποιήσουν. Σας παρακαλώ λίγη σοβαρότητα».

Η τρύπα έχει τη δική της ιστορία… Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά η τρύπα μένει
«Ή, η εκδίκηση του δημάρχου»! Όπως αναφέρει από την Αριδαία ο Σταύρος Κοφτερός: «Υιοθετείστε όποιον τίτλο θέλετε… Την πέτρα στο δρόμο Ξιφιανής-Αριδαίας την γνωρίζουν άπαντες. Είναι γνωστή μέσω διαδικτύου στο πανελλήνιο και αποτελεί πλέον τουριστική ατραξιόν του δήμου μας. Τα μηνύματα που περνάει ο χρήστης της πέτρας με τα γραφόμενα στην επιφάνεια της είναι επίκαιρα, σατυρικά, καταγγελτικά και απολύτως εύστοχα. Αποδέκτες οι εκάστοτε διοικούντες, είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο. Οι τοπικοί δήμαρχοι βέβαια καταλαμβάνουν την μερίδα του λέοντος των αποδεκτών των μηνυμάτων και είναι φυσικό η ενόχληση τους (αντιστρόφως ανάλογη με το χιούμορ που διαθέτουν) να είναι και μεγαλύτερη. Την τελευταία πενταετία η πέτρα απέκτησε έναν ισχυρό αντίπαλο στον αγώνα της αναγνωρισιμότητας σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Είναι η τρύπα στο οδόστρωμα επί της οδού Παύλου Μελά στο ύψος της οδού Διοικητηρίου. Μια τρύπα που η μακροχρόνια ύπαρξη της στο δρόμο που φέρει το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φορτίο στην πόλη μας, προκαλεί σε εκατοντάδες διερχόμενους οδηγούς και δεκάδες περίοικους δημότες, καθημερινή μνημόνευση της δημοτικής αρχής η οποία έχει και την ευθύνη της συντήρησης της. Ανάμεσα στα άλλα που κληρονόμησε η νυν δημοτική αρχή από την προηγούμενη, είναι και η προαναφερόμενη τρύπα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπάθησε ανεπιτυχώς δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της να αποκαταστήσει το πρόβλημα αλλά η τρύπα παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχών, των υπηρεσιών και των τεχνικών άντεξε και νίκησε. Οι νυν δημοτικοί άρχοντες φαίνεται πως ενημερώθηκαν πλήρως από τους προκατόχους τους για το θέμα και αποφάσισαν να παραιτηθούν αρχής εξ’ αρχής από την προσπάθεια αποκατάστασης του οδοστρώματος, θεωρώντας χαμένο από χέρι τον πόλεμο. Γλυτώνουν έτσι κόπο, αλλά και δεν σπαταλούν άσκοπα τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών. Όταν πλέον η κατάσταση δεν πάει άλλο και πιάνουν οι προφυλακτήρες από τα 4Χ4 οι αρμόδιοι ρίχνουν ένα φορτηγό χαλίκι και … καλό σαββατοκύριακο. Ο δήμαρχος πλέον δεν φοβάται την πέτρα. Ουδείς ασχολείται με την πέτρα. Οι επισκέπτες οδηγοί ενημερώνονται πλέον από τους τουριστικούς οδηγούς για την τρύπα και προσέχουν. Τα οφέλη από την επιμελημένη διατήρηση της τρύπας είναι σημαντικό για την ασφάλεια των δημοτών, και ας μη το αναγνωρίζουν και διαμαρτύρονται οι περισσότεροι. Χαμηλές ταχύτητες των οχημάτων στο δρόμο που υπάρχει κέντρο υγείας και σχολείο. Μικρότερο ποσοστό ασφάλτου στο δομημένο χώρο. Καταπολέμηση ανεργίας τουλάχιστον των βουλκανιζατέρ και φανοποιών, και παράλληλη αύξηση των δημοτικών εσόδων. Το κέρδος όμως σε πολιτικό επίπεδο είναι τεράστιο. Η πέτρα απέκτησε αντίπαλο και χάνει την αποκλειστικότητα».

Συνδυασμός τρύπας και νοσοκομείου!
Η επιστολή του Σταύρου, μας θύμισε το ανέκδοτο με τον Πόντιο δήμαρχο, που μας το είπε δήμαρχος του νομού:
Ήταν ένα ποντιακό χωριό στο οποίο υπήρχε μια μεγάλη τρύπα και κάθε μέρα έπεφταν συνέχεια άνθρωποι και τσακιζόντουσαν. Έτσι έγινε ένα συμβούλιο με σκοπό να βρούνε μια λύση. Προτείνει ένας να βάλουν ένα φύλακα να προειδοποιεί τον κόσμο να μην περνάει από εκεί. Άλλος προτείνει να βάλουνε ένα ασθενοφόρο και κάθε φορά που θα πέφτει κάποιος να τον στέλνει στο νοσοκομείο. Τελικά ο δήμαρχος έδωσε την λύση! Έκλεισε την τρύπα και την άνοιξε δίπλα στο νοσοκομείο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου