Saturday, 4 May, 2024

Έρχονται πληρωμές σε εξισωτική για υπόλοιπα του 2014 και 2015,  στόχος για την ενιαία ο Οκτώβρης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, στον Οργανισμό πληρωμών έχει εκπονηθεί πλάνο για τις επερχόμενες πληρωμές της εξισωτικής, αρχής γενομένης από την καταβολή για υπόλοιπα του 2014

η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου. Από τον Οργανισμό έχει εκφραστεί η αισιοδοξία πως η εν λόγω πληρωμή είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν  σύντομα το χρώμα του χρήματος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρωμή αναμένεται και στα μέσα του Οκτώβρη και θα αφορά την εξισωτική του 2015, ενώ συμπληρωματική πληρωμή για το 2015 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο έχει θέσει ως μεγάλο στόχο ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την προκαταβολή του «τσεκ».

Συνεχίζεται η ροή φακέλων από τις ΔΑΟΚ προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για σπάνιες φυλές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου πιθανό είναι το ενδεχόμενο πραγματοποίησης πληρωμών για σπάνιες φυλές και αυτή την εβδομάδα, καθώς ως γνωστόν το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ δέχεται καταστάσεις δικαιούχων, ανάλογα την ετοιμότητα της εκάστοτε υπηρεσίας. Μέχρι στιγμής πληρωμές έχουν πραγματοποιηθεί στις ΔΑΟΚ Καβάλας, Τρικάλων και Πιερίας ενώ έτοιμη να προχωρήσει σε πληρωμές δήλωσε στον ΑγροΤύπο και η Αιτωλοακαρνανία. Την ίδια στιγμή στασιμότητα υπάρχει στο θέμα της πληρωμής της ολοκληρωμένης στα τεύτλα για ανειλημμένες υποχρεώσεις 2012 και 2013, με τον Οργανισμό να δηλώνει εκ νέου ότι περιμένει τις ΔΑΟΚ για να καταβάλει τις ενισχύσεις.

Παίρνουν σειρά νιτρορύπανση και βιολογική γεωργία

Έτοιμος δηλώνει από αυτή την εβδομάδα ο Οργανισμός Πληρωμών να δεχθεί τις καταστάσεις των ΔΑΟΚ για τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα σε νιτρορύπανση και βιολογική γεωργία, οπότε μένει να φανεί κατά πόσο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις από τους εμπλεκόμενους ώστε να ξεκινήσουν να πραγματοποιηούνται πληρωμές και σε αυτό το μέτωπο με εκκίνηση το έτος 2013.

Στόχος ο Οκτώβριος για την προκαταβολή του «τσεκ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ο ερχόμενος Οκτώβριος έχει τεθεί ως στόχος της καταβολής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, για να ακολουθήσει η εκκαθάριση πριν τα Χριστούγεννα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου