Saturday, 4 May, 2024

Από την Παρασκευή στους δρόμους και οι αγρότες της Έδεσσας

Για ακόμη μία φορά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου στην Έδεσσα μεταξύ των αγροτών

ώστε να συζητηθούν τα θέματα που τους απασχολούν και να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες: “Να δούμε τις δυνάμεις μας και ανάλογα να πράξουμε. Τη Δευτέρα να κάνουμε το “μπαμ” στην πόλη και να οργανωθούμε για την agrotica” είπαν οι αγρότες.

edessaagrotes2

edessaagrotes3
Από αύριο Παρασκευή βγαίνουν στους δρόμους και μετρώντας δυνάμεις θα κινηθούν στη συνέχεια προς τη Θεσσαλονίκη, στις 28 Ιανουαρίου, όπου προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου). Ανάλογα με τις εξελίξεις έως τότε και αν δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται κάθοδος στην Αθήνα με τους υπόλοιπους παραγωγούς του νομού.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από τους οργανωτές ότι ενημερώθηκαν όλοι οι βουλευτές του Νομού για την επικείμενη συνέλευση, αν και δεν παρέστησαν ενώ τους προμήνυσαν πως αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο-ταφόπλακα και αν δεν στηρίξουν έμπρακτα τους αγρότες καλύτερα να μην ξαναεμφανιστούν στα χωριά.
Κατά τη διάρκεια επενέβησαν αρκετοί ομιλητές τόσο από τα χωριά της Έδεσσας όσο και από της Βεγορίτιδας. Αποφασίστηκε να οργανωθούν ανά 2 εκπροσώπους σε κάθε χωριό για καλύτερη αποτελεσματικότητα και η πρώτη συνάντηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα να πραγματοποιηθεί αύριο και μέχρι την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί στα φανάρια και τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί πορεία στην πόλη της Έδεσσας.

Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και ο δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου.

Από την Παρασκευή στους δρόμους και οι αγρότες της Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου