Saturday, 4 May, 2024

Δέκα μπλόκα ενεργά σε όλη την Ελλάδα – Ολιγόωροι αποκλεισμοί

Περίπου δέκα μπλόκα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα – ολιγόωροι αποκλεισμοί

Σε καθημερινό δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, προχωρούν οι αγρότες της Αιγιαλείας από σήμερα Τρίτη, βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους και ξεκινώντας δυναμικά τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις τους. Ανάλογη απόφαση πήραν και οι αγρότες του Τυρνάβου, που προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής Λάρισας-Κοζάνης, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου “Μπακόπουλος-Ντρίνιας”, Γιάννης Μποδιώτης, «από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, θα αποκλείουμε την εθνική οδό από τις 17:00 έως και τις 19:00 και στην συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

Στο μεταξύ, με αφορμή την σημερινή έναρξη των κινητοποιήσεων, ο κ. Μποδιώτης εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των αγροτών, διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι «τις επόμενες ημέρες θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αγρότες». Όπως σημειώνει o εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλλας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα δέκα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Δύο μπλόκα στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στην Πρέβεζα, στην Ιόνια οδό, στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Κοζάνης, στην Κουλούρα Ημαθίας και στη Νάουσα. Το κάθε μπλόκο αποφασίζει μόνο του τι θα κάνει».

Η βασική δύναμη στην οποία βασίζονται φέτος τα μπλόκα είναι οι οργανώσεις και οι σύλλογοι, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, το αγροτικό συλλογικό όργανο του ΚΚΕ, με εξαίρεση το μπλόκο της Κουλούρας.

Agro24

Δέκα μπλόκα ενεργά σε όλη την Ελλάδα – Ολιγόωροι αποκλεισμοί

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου