Tuesday, 19 March, 2024

Νέες καταστροφές σε παραγωγές και φυτικό κεφάλαιο στην Πέλλα – Αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη

Αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή και επικοινωνία με την Προϊσταμένη του τοπικού ΕΛΓΑ Μαρία Παπά

Λίγες ώρες πριν από τη συγκομιδή, νέα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της ΠΕ Πέλλας προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες (κυρίως κεράσι, αλλά και ροδάκινα και άλλες παραγωγές) καθώς, επίσης, και σε φυτικό κεφάλαιο (σπάσιμο δένδρων από σφοδρούς ανέμους).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής, με τον Προϊστάμενο Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γεωπόνο, Σίμο Μαρνασίδη της ΠΕ Πέλλας, πραγματοποίησαν αυτοψίες σε αρκετές από τις πληγείσες περιοχές, συγκεντρώνοντας στοιχεία και ενημερώνοντας παράλληλα τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας (Ζέρβη κ.α.), όπου έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές στα κεράσια.
Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι κατά τόπους ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, προκάλεσαν ζημιές στα κεράσια καθώς και σε ποικιλίες ροδάκινων που βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης.
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, αναφέρει: «Έχουμε συγκεντρώσει τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Συνομίλησα με την Προϊσταμένη του τοπικού Παραρτήματος του ΕΛΓΑ Μ. Παπά, και βρίσκεται στην Πέλλα ο Επόπτης εκτιμήσεων, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Καθώς βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο της παραγωγικής περιόδου, εύχομαι τα καταστροφικά φαινόμενα να μην επεκταθούν, ενώ είναι σημαντικό οι αγρότες να λάβουν σύντομα δίκαιη αποζημίωση για τις καταστροφές των παραγωγών τους». 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου