Saturday, 4 May, 2024

Οι δικαιούχοι του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2017/2018

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προσωρινή κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών για την ένταξής στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

για την περίοδο 2017/2018. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι κατατάχθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια της Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ με αριθμ. 3361) στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία ορίζει τα ποσά που τους αναλογούν και τις υποχρεώσεις τους. Η ενίσχυση μπορεί να φτάσει μέχρι και 1.455 ευρώ (για εκρίζωση – αναφύτευση σε ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές). Όπως επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ, για πρώτη φορά αλλάζουν τα κριτήρια προτεραιότητας (νέοι αγρότες, κατά κύριο επάγγελμα αμπελουργοί, συνεταιρισμοί, κ.α.).
Έτσι πριμοδοτήθηκαν οι αμπελουργοί κάτω των 40 ετών και οι οποίοι εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί της εκμετάλλευσης. Ακόμη υψηλό πριμ έχουν οι αιτήσεις με το μέγεθος της αμπελουργικής εκμετάλλευσης να κυμαίνεται από 0 έως και 20 στρέμματα.
Επίσης δίνεται προτεραιότητα σε εκτάσεις σε μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, αμπελώνες που δύνανται να παράγουν κρασιά ανώτερης ποιότητας (ΠΟΠ ή ΠΓΕ), καθώς και αμπελώνες που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος (βιολογική καλλιέργεια, ολοκληρωμένη διαχείριση).
Σύμφωνα με τη σχετική τροποποίηση, αλλαγές μεταξύ άλλων υπάρχουν και στο ποσοστό προκαταβολής που μειώνεται από 100% στο 80%, τη δυνατότητα τροποποίησης του φακέλου από τον αιτούντα και την πρόβλεψη ενστάσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου