Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΣΕΓΕΣ: Τέλη Μαΐου πανελλαδική Σύσκεψη με Προέδρους των συνεταιριστικών οργανώσεων για ανάδειξη νέου ΔΣ και Ιούνιο συνέλευση για αλλαγή καταστατικού

«Το πιο «εκρηκτικό» και καταστροφικό μίγμα για την αγροτική οικονομία στο σύνολό της προώθησε και ψήφισε η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τις φορολογικές διατάξεις, αλλά και τον πρωτοφανή νόμο για τους συνεταιρισμούς»

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, εξετάζοντας σε πολύωρη συνεδρίαση τα νέα δεδομένα, που επηρεάζουν από την Κυριακή όλη την ελληνική επαρχία, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις επιβεβαίωσαν, δυστυχώς, τις προβλέψεις του Δ.Σ. και του Προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, που από το περασμένο καλοκαίρι είχε επισημάνει εγκαίρως με δελτία τύπου τις επιπτώσεις για την αγροτική οικονομία. Είναι εντυπωσιακό πόσο προέβλεψαν με ακρίβεια τις αρνητικές εξελίξεις τα συγκεκριμένα κείμενα της ΠΑΣΕΓΕΣ. Το Δ.Σ δήλωσε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του την απόφασή του να συνεχίσει να αντιπαλεύει τις καταστροφικές εξελίξεις με στόχο, το επόμενο διάστημα, να συνειδητοποιήσει η πολιτική εξουσία και ελίτ ότι πρέπει να αρχίσει να επεξεργάζεται αλλαγές όπου είναι εφικτό, για την αποκατάσταση της πληθώρας των αδικιών, που επιβάλλονται στην αγροτική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αναλυτική συζήτηση για το νόμο περί συνεταιρισμών που ψήφισε η κυβέρνηση και ο οποίος, χωρίς να έχει καμία λογική, ανατρέπει ευαίσθητες ισορροπίες στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και οργανώσεις με ενδεχόμενο ολέθρια οικονομικά αποτελέσματα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η αναδιοργάνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ με τροποποίηση του καταστατικού της, όπου είναι αναγκαίο,  μετά τις καταργούμενες διατάξεις που ψηφίστηκαν στον τελευταίο συνεταιριστικό νόμο. Ακόμη το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ ενέκρινε ομόφωνα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και στις 25 Μαῒου να γίνει Πανελλαδική Σύσκεψη με τους Προέδρους των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, στις 26 Μαΐου, νέο Δ.Σ., ώστε στο τέλος Ιουνίου να γίνει Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την τροποποίηση του καταστατικού της. Κατόπιν αυτού προγραμματίζεται μέχρι το τέλος του φθινοπώρου να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κύριος Τζανέτος Καραμίχας, καλούνται οι συνεταιριστικές οργανώσεις σε συσπείρωση γιατί οι Έλληνες αγρότες και οι συνεταιρισμοί αντιμετωπίζουν την πιο δύσκολη περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά.

Τέλος τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ καταδίκασαν απερίφραστα την «στημένη» επίθεση κατά του συνεταιριστή Χρήστου Σιδερόπουλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πλατεία Συντάγματος, στη διαμαρτυρία των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, που τελικά ψήφισε η κυβέρνηση.

Θεωρούν ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν οργανωμένη από συγκεκριμένους και γνωστούς κύκλους, που δεν επιθυμούν τους αγρότες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των αντι-αγροτικών επιλογών και μεθοδεύσεων.

ΠΑΣΕΓΕΣ: Τέλη Μαΐου πανελλαδική Σύσκεψη με Προέδρους των συνεταιριστικών οργανώσεων για ανάδειξη νέου ΔΣ και Ιούνιο συνέλευση για αλλαγή καταστατικού

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου