Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πληρωμή του 80% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2016 έως τον Δεκαπενταύγουστο 

Την 15η Αυγούστου έχει ορίσει η διοίκηση του ΕΛΓΑ ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση και πληρωμή των πορισμάτων των ζημιών που αφορούν καλλιέργειες

δηλωθείσες στο ΟΣΔΕ κατά το έτος 2016. Με βάση την έγκριση του προϋπολογισμού του Οργανισμού από το υπουργείο Οικονομικών και, προκειμένου να “φτάσουν τα χρήματα για όλους”, όπως εξηγεί στο Agro24, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ζαννιάς, έχει δοθεί εντολή να πληρωθούν τα ποσά των πορισμάτων μόνο μέχρι το 80%. Για όλα τα πορίσματα ζημιών του 2016 και ορισμένα των αρχών του 2017.
Για να πληρωθεί το υπόλοιπο 20%, σύμφωνα με τον κ. Ζαννιά, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τα εκκρεμή πορίσματα σε Θεσσαλία, Πέλλα και Ημαθία, έτσι ώστε να υπολογιστούν τα χρήματα που απομένουν. Η υφιστάμενη έγκριση είναι για 125 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν θα ξεπεραστούν με την πληρωμή του 80% των αποζημιώσεων μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Ο κ. Ζαννιάς, βέβαια, διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση οι παραγωγοί δεν θα χάσουν την αποζημίωση που δικαιούνται, παρά τα όσα ακούγονται. Μάλιστα, δήλωσε ότι “τα διαθέσιμα του ΕΛΓΑ επαρκούν για να πληρωθεί το 100% των πορισμάτων, απλά υπάρχει ένα τεχνικό θέμα. Εάν ξεπεράσουμε τα 125 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί τροποποιητική έγκριση του προϋπολογισμού του Οργανισμού από τον κ. Χουλιαράκη, ενώ αν δεν τα ξεπεράσουμε, θα είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το υπόλοιπο 20% μέσα στον Σεπτέμβριο σε όλους”.
Στην περίπτωση που χρειαστεί τροποποιητική έγκριση, ο κ. Ζαννιάς, μας είπε ότι “θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές το συντομότερο”.
Πέτρος Αλεξανδρής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου