Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Με λαμπρότητα η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Άννης, στον ΙΝ Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 5 Δεκεμβρίου, η υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Άννης.

Με τις καμπάνες να χτυπούν δυνατά, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων τοπικών αρχών, με τη Φιλαρμονική Γιαννιτσών και το τμήμα χορευτικών της ενορίας του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησε ο πανηγυρικός Εσπερινός, στον Άγιο Γεώργιο Γιαννιτσών.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Γεωργίου και Νικολάου Γιαννιτσών.Με συγκίνηση, τέθηκε σε προσκύνηση το άφθαρτο ιερό λείψανο (κνήμη) της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, το οποίο αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους και μεταφέρθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης με την ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.Το ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης θα παραμείνει στον Ναό μέχρι και την Κυριακή 10/12. Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά: 7:00 π.μ.-13:30 και 16:30-21:00.

Σήμερα, οι πανηγυρισμοί συνεχίζονται στις 9:30 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί και στις 10:00 μ.μ. με Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος-Θ. Λειτουργία).

Το πρόγραμμα των επομένων ημερών

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ.  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ.

5:00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Εφραίμ Ολυμπίτης.

8:30 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Αγίας Άννης.

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκλησις Αγίας Άννης. Κατά το πέρας της ι. Ακολουθίας θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος με θέμα: «Ιωακείμ και Άννα. Πρότυπο συζύγων και γονέων»

8:30 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Αγίας Άννης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ. Παράκλησις Αγ. Άννης.

8:00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία κατά το Αγιορειτικό τυπικό για την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης. Θα ψάλλει βυζαντινός χορός υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Χασανίδη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:00 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός και Παράκλησις Αγίας Άννης.

6:30 μ.μ. Προβολή βίντεο για την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους

8:30 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Αγ. Άννης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

12:00 μ.μ Ιερά Παράκλησις και αναχώρησις του ιερού Λειψάνου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου