Saturday, 4 May, 2024

Ο αγιασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου Πλατάνης

Σε κλίμα βαθιάς πνευματικής κατάνυξης επιτελέστηκε ο εορτασμός προς τιμή του Αγίου Χριστοφόρου στο εξωκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Πλατάνη

Το συγκεκριμένο παρεκκλήσι αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας έναν τόπο θρησκευτικής αναφοράς προς τον Άγιο Χριστόφορο, καθώς είναι αν όχι ο μοναδικός, αλλά από τους λίγους που διαθέτει η περιοχή οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στη μνήμη του Αγίου μας.

Η Ιερή Ακολουθία επιτελέστηκε από τον π. Ευάγγελο ιερέα του χωριού συνεπικουρούμενου από τον π. Νικόλαο Ουζούνη, ο οποίος αν και είναι ιερέας στη τ.κ Καρυδιάς η καταγωγή του από την Πλατάνη αποτελεί κίνητρο και αγάπη για τον τόπο του που τον οδηγεί να θέλει να προσφέρει συνεχώς.
Στη συνέχεια της Ακολουθίας ο π. Ευάγγελος με την απλότητα και αμεσότητα του λόγου του που τον διακρίνει αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Αγίου Χριστοφόρου και επισήμανε ότι ο Θεός μας θα πρέπει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για τον άνθρωπο και το μέσο της ζωής μας, καθότι μέσα από την βαθιά πίστη θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και προκλήσεις της ζωής.
Έπειτα στο προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού ακλούθησε παράκληση και αγιασμός με ιερές ψαλμωδίες στον Άγιο Χριστόφορο για να προστατεύει τους κατοίκους και τις καλλιέργειες του χωριού και όχι μόνον αυτούς αλλά και όλο τον κόσμο. Γιατί εκτός των άλλων ο Άγιος θεωρείται και είναι ο προστάτης των οδηγών.

Μετά την Ιερή Ακολουθία δόθηκαν από την Εκκλησιαστική Επιτροπή τα καθιερωμένα κεράσματα προς τους πιστούς ως ελάχιστη ευχαριστία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου