Saturday, 4 May, 2024

Υποδοχή του 2016 στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους.

Παρόντες ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ.

Δ. Γιάννου και ο Διοικητής της ΙΙας Μεραρχίας, Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την ανατολή του νέου σωτηρίου έτους αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που έχει η σωστή αξιοποίηση του χρόνου που μας έδωσε ο Θεός πάνω στην γη υπογραμμίζοντας ότι «σκοτώνοντας» τον χρόνο μας, «σκοτώνουμε» την ίδια την ζωή μας.

Μετά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από κληρικούς και τους εκπροσώπους των Αρχών επισκέφθηκε κατά το έθος τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη στην έδρα του (Διοικητήριο).

Το απόγευμα της επομένης, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 18.00, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος), ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία του δημάρχου της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και του Στρατηγού διοικητού της ΙΙας Μεραρχίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, η οποία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτη κ. Αββεσαλώμ Κυζιρίδη.

11w ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2016 010 10w ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2016 007

Υποδοχή του 2016 στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου