Friday, 26 April, 2024

Εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάιντεν

Εν αναμονή πρόεδρος είναι ο Τζο Μπάιντεν , ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός σε διάγγελμά του πριν από λίγες ώρες και δήλωσε πεπεισμένος

για τη νίκη στις στις αμερικανικές εκλογές 2020 «με ξεκάθαρη πλειοψηφία» έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μπάιντεν απέφυγε να ανακηρύξει επισήμως τη νίκη του, αν και απέχει μια ανάσα από τη νίκη, αλλά δήλωσε ότι θα αλώσει την Πενσιλβάνια, τη Νεβάδα και την Αριζόνα, όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων μετά τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου κι ότι θα συγκεντρώσει 300 εκλέκτορες, 30 περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

O Μπάιντεν εδραιώνει το προβάδισμά του σε πολιτείες-κλειδιά την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αμφισβητεί την εκλογική διαδικασία, να επιμένει στις αβάσιμες καταγγελίες περί «καλπονοθείας», να προαναγγέλλει τη συνέχιση της δικαστικής μάχης και να προειδοποιεί τον αντίπαλό του να μη σπεύσει να κηρύξει εαυτόν νικητή των εκλογών.
Αλλά ακόμη κι αν σε ορισμένες πολιτείες τα αποτελέσματα είναι ακόμη οριακά για να ανακοινωθεί ο νικητής, η εικόνα είναι ξεκάθαρη όσον αφορά στη λαϊκή ψήφο. Με καταμετρημένο συνολικά το 92% ο Τζο Μπάιντεν έχει λάβει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ (74.03 έναντι 69,92 εκατ. μέχρι στιγμής). Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες για τη Γερουσία, αφού οι δύο έδρες της Τζόρτζια θα κριθούν, όπως όλα δείχνουν, σε δεύτερο γύρο στις αρχές Ιανουαρίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου