Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι Ισραηλινοί αναχαιτίζουν τα ιρανικά drones. Ηχησαν οι σειρήνες του πολέμου

Ισραηλινές πηγές, επικαλούμενες αξιωματούχους της Ιορδανίας αναφέρουν ότι «μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones τα οποία ίπταντο πάνω από τη βόρεια και κεντρική Ιορδανία με κατεύθυνση προς το Ισραήλ». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια drones καταρρίφθηκαν στην πλευρά ιορδανική πλευρά της Κοιλάδας του Ιορδάνη και κατευθύνονταν προς το Ισραήλ και κάποια άλλα κοντά στα σύνορα Ιράκ- Συρίας.

14/04/2024 02:23
Ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καταρρίπτουν drones που εκτόξευσε το Ιράν για να πλήξει το Ισραήλ, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος:

“Σύμφωνα με την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ, οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή συνεχίζουν να καταρρίπτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύονται από το Ιράν με στόχο το Ισραήλ”, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Οι δυνάμεις μας παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή πρόσθετης αμυντικής υποστήριξης και για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή”.

14/04/2024 02:22
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μαχητικά αεροσκάφη της RAF έχουν ήδη απογειωθεί από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου καθώς και από αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να ενισχύσουν την άμυνα του Ισραήλ. Πληροφορία που ακόμη δεν επιβεβαιώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

14/04/2024 02:20
Καταδίκη από Βρετανία
«Καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο την απερίσκεπτη επίθεση του ιρανικού καθεστώτος εναντίον του Ισραήλ. Αυτά τα χτυπήματα κινδυνεύουν να πυροδοτήσουν εντάσεις και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Το Ιράν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να σπείρει το χάος στην αυλή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και όλων των περιφερειακών εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και του Ιράκ. Μαζί με τους συμμάχους μας, εργαζόμαστε για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει περισσότερη αιματοχυσία», καταλήγει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

14/04/2024 02:19
Η Ιορδανία κατέρριψε ιρανικά drones
Ιορδανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Ιορδανίας, τα οποία κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε προειδοποιήσει την Ιορδανία να μην προβεί σε ενέργειες υποστήριξης του Ισραήλ στη διάρκεια των αντιποίνων της Τεχεράνης για την πρόσφατη επίθεση στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι «καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή ανέφερε: παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά τη διάρκεια των αντιποίνων… και εάν συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ενέργεια (υποστήριξης του Ισραήλ), θα είναι ο επόμενος στόχος».

14/04/2024 02:17
Το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση» στην πρωτοφανή ιρανική επίθεση, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV επικαλούμενο υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο που δεν κατονομάσθηκε.

14/04/2024 02:15
Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού: Μείνετε στα καταφύγια, θα ακούσετε εκρήξεις
Οδηγίες προς τους πολίτες για την παραμονή τους στα καταφύγια έδωσε νωρίτερα με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Daniel Hagari. Προειδοποίησε δε ότι οι πολίτες “μπορεί να ακούσουν εκρήξεις από αναχαιτίσεις ή πτώση συντριμμιών. Θυμίζουμε ότι αυτή την ώρα στην Ιερουσαλήμ και σε πόλεις της Δυτικής Όχθης ακούγονται ισχυρές εκρήξεις εν μέσω σειρήνων αεροπορικού βομβαρδισμού. “Σας υπενθυμίζω ότι, από όποιο σημείο και αν εκτοξεύεται η απειλή, όταν ηχεί συναγερμός πρέπει να μπείτε στο καταφύγιο και να περιμένετε εκεί για όχι λιγότερο από δέκα λεπτά”, ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος. “Θα σας ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο εάν απαιτείται να παραμείνετε εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η διάταξη εναέριας άμυνας είναι πλήρως λειτουργική και αναχαιτίζει απειλές όπου απαιτείται, ακόμη και αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, πολυάριθμα αεροσκάφη της IAF βρίσκονται στον αέρα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή”. Και κατέληξε: “Δεδομένου ότι υπάρχει ποικιλία απειλών, οι συναγερμοί μπορεί να εκδοθούν σε ευρείες περιοχές”, είπε. “Συνεχίστε να ενεργείτε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία όπως κάνατε και τηρείτε τις οδηγίες. Είμαστε ισχυροί και ικανοί να διαχειριστούμε αυτό το γεγονός”.

14/04/2024 02:02
Το Ιράν προειδοποιεί την Ιορδανία να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ
Το Ιράν παρακολουθεί την Ιορδανία για οποιεσδήποτε κινήσεις υποστήριξης του Ισραήλ κατά την διάρκεια των επιθέσεων αντιποίνων της Τεχεράνης και προειδοποιεί την χώρα ότι θα είναι «ο επόμενος στόχος», δήλωσε ιρανική στρατιωτική πηγή στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της Ιορδανίας κατά την διάρκεια των τιμωρητικών επιθέσεων … και, αν συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πιθανή ενέργεια (προς υποστήριξιν του Ισραήλ), θα γίνουν ο επόμενος στόχος», μετέδωσε το Fars.

14/04/2024 02:02
Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού και ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ. Σειρήνες ηχούν αυτή την ώρα και σε πολλές πόλεις του βορείου Ισραήλ, μεταξύ των οποίων Beersheba, Dimona, Nevatim και άλλες.

14/04/2024 01:57
Ότι στρατιωτικοί σχηματισμοί των ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone που κατευθυνόταν προς το Ισραήλ επιβεβαίωσαν νωρίτερα τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι ίδιοι αρνήθηκαν ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των drones που καταρρίφθηκαν και τις ακριβείς τοποθεσίες. Νωρίτερα, Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι περισσότερα από 100 drones που εξαπέλυσε το Ιράν καταρρίφθηκαν έξω από τον ισραηλινό εναέριο χώρο.

14/04/2024 01:54
Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ, κάνοντας λόγο για αναχαιτίσεις.

14/04/2024 01:53
Το Ιράν επικαλείται το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα για να δικαιολογήσει την επίθεση εναντίον του Ισραήλ
Το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα επικαλείται η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προειδοποιώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν σε αυτήν την αντιπαράθεση. «Δυνάμει του Άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η ανάληψη στρατιωτικής δράσης από το Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», αναφέρει η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα μπορεί πλέον να θεωρηθεί λήξαν, προειδοποιεί: «Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Ιράν και του εγκληματικού ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά!».

14/04/2024 01:48
Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την κατάρριψη drone, χωρίς να δώσουν αριθμό.

14/04/2024 01:47
«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση» (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ)
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε «σθεναρά» την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μέσω Χ. «Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους εταίρους μας», ανέφερε.

14/04/2024 01:46
Ότι καταρρίφθηκε το σύνολο –ή σχεδόν στο σύνολό τους-των drones- καμικάζι που εκτόξευσε νωρίτερα το Ιράν, ανακοίνωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, περισσότερα από 100 ιρανικά drones έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου «σε σύνολο εκατοντάδων που εκτοξεύθηκαν προς τη χώρα». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα drones καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Νωρίτερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 drones- καμικάζι» -η ίδια φράση που χρησιμοποιείται και τώρα-κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

14/04/2024 01:43
Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι όλα τα drones καταρρίφθηκαν από ΗΠΑ και Βρετανία πριν φτάσουν στο Ισράηλ

14/04/2024 01:41
Ιράν σε ΟΗΕ: Αυτή είναι η επίθεση και ολοκληρώνεται – Η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το τέλος της επίθεσης

14/04/2024 01:39
Στη Λωρίδα της Γάζας πανηγυρίζουν που για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, απομακρύνθηκαν από την περιοχή τα ισραηλινά αεροσκάφη

14/04/2024 01:38
Προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους διαφόρων περιοχών
Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε πριν από λίγο τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί και να μην απομακρύνονται από αυτά. Τα υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν στον πόλεμο του 1967 και έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ.

Στη Νεβατίμ βρίσκεται βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Στα προάστια της Ντιμόνα βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας. Η Εϊλάτ βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

14/04/2024 01:36
Πώς ετοιμάζεται το Ισραήλ να αποκρούσει τα drones και τους πυραύλους του Ιράν

14/04/2024 01:35
Ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απάντηση της χώρας στην ιρανική επίθεση θα είναι «ξεκάθαρη και αποφασιστική»

14/04/2024 01:34
Η Δύση καταδικάζει το μπαράζ επιθέσεων με drones προς το Ισραήλ. «Κανείς δεν θέλει να δει νέο λουτρό αίματος»

14/04/2024 01:33
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν προ ολίγου ότι έχουν εντοπίσει το πρώτο κύμα των drones και των πυραύλων που κατευθύνονται προς τη χώρα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να τα αντιμετωπίσει οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενεργοποιήσει GPS scramblers τα οποία παρεμβαίνουν στις επικοινωνίες και στα συστήματα γεωεντοπισμού των drones και των πυραύλων, επιχειρώντας να τα «τυφλώσουν» και είτε να τα καταρρίψουν, είτε να τα οδηγήσουν μακριά από τους στόχους τους προς συντριβή. “Έχουμε μια πολύ ισχυρή αμυντική στάση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε πετάει προς το Ισραήλ”, πρόσθεταν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

14/04/2024 01:31
Ιορδανία: Ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι το Αμάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι το Αμάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης είναι αβάσιμες και ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες». Παράλληλα, ο υπουργός Επικοινωνιών Μουχάμαντ Μουμπαϊντίν διέψευσε την πληροφορία για το κλείσιμο του ιορδανικού εναέριου χώρου και δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νο

14/04/2024 01:28
«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

14/04/2024 01:27
Δηλώσεις του πρεσβευτή της Γερμανίας στο Ισραήλ
Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, παρότρυνε όλους τους συμπατριώτες του στη χώρα να υπακούσουν στις οδηγίες των ισραηλινών αρχών και να παραμείνουν ασφαλείς. «Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου: ιρανικά drones πλησιάζουν το Ισραήλ και μπορεί να έρχονται κι άλλα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ-ο άλλοτε κυβενητικός εκπρόσωπος-μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όλους τους Γερμανούς που βρίσκονται στο Ισραήλ να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας.

Σειρήνες ηχήσαν στην πόλη της Ιερουσαλήμ, λίγη ώρα μετά την επίθεση με drones που ξεκίνησε το Ιράν προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Ιερουσαλήμ ήχησαν σειρήνες ενώ λίγο αργότερα σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων, τους οποίους τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν σε εναέριες αναχαιτίσεις των ιρανικών drones. Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ, προειδοποίησε τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Συγκεκριμένα προειδοποίησε τους κατοίκους των περιοχών των υψιπέδων του Γκολάν, της Νεβατίμ, της Ντιμόνα και της Εϊλάτ να είναι έτοιμοι να σπεύσουν στα καταφύγια αν χρειαστεί, δίνοντας παράλληλα την οδηγία να μην απομακρύνονται από αυτά. Σημειώνεται πως τα υψίπεδα του Γκολάν καταλήφθηκαν στον πόλεμο του 1967 και έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ, στη Νεβατίμ βρίσκεται βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και στα προάστια της Ντιμόνα βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας.

Στην Εϊλάτ βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Στο μεταξύ Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δυνάμεις των ΗΠΑ κατέρριψαν drones από το Ιράν που όδευαν προς το Ισραήλ, χωρίς όμως, να κάνουν αναφορά σε  συγκεκριμένους αριθμούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου