Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τουλάχιστον δύο νεκροί από συνεχείς εκρήξεις στη Μπολόνια

Η έκρηξη προήλθε από σύγκρουση φορτηγού που έφερε εύφλεκτα υλικά και ορισμένων αυτοκινήτων. Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα

από γειτονικές αντιπροσωπείες. Δεκάδες τραυματίες, σοβαρές υλικές ζημιές, κατέρρευσε γέφυρα.
Η έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προήλθε από σύγκρουση φορτηγού που έφερε εύφλεκτα υλικά και ορισμένων αυτοκινήτων, σημειώθηκε στoν αυτοκινητόδρομο Μπόργκο Πανιγκάλε.
Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν έπιασαν φωτιά και εξερράγησαν αυτοκίνητα από γειτονικές αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60, ενώ τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο και για δύο νεκρούς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, δεκατέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχουν τραυματισθεί και έντεκα καραμπινιέροι και αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, λόγω ενός άλλου δυστυχήματος.

Δυο από τους τραυματίες, μεταφέρθηκαν σε ειδικό νοσοκομείο για τη θεραπεία των εγκαυμάτων.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των εύφλεκτων υλικών, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν έχουν κατορθώσει να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά την έκρηξη, καθώς είναι δύσκολη η προσέγγιση στο σημείο. Λόγω της ισχύος της έκρηξης σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και οδογέφυρα δίπλα στην οποία σημειώθηκε η καραμπόλα. Οι Αρχές έκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Α14 ανάμεσα στη Μπολόνια και το Καζαλέκιο και στα δύο ρεύματα, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της φωτιάς και των καπνών στη γύρω περιοχή.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου