Sunday, 28 April, 2024

Πάσχα στη Βουλή με νομοσχέδια και μέτρα – λαιμητόμο!

Εντατικές προσπάθειες για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις καταβάλλει η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο κατ” αποκλειστικότητα στην αξιολόγηση, που αποτελεί και πρώτη προτεραιότητα στην πρωθυπουργική ατζέντα

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και οι κλειστές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, άλλωστε, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, «θέλουμε μέχρι την Κυριακή, το αργότερο Δευτέρα με Τρίτη, να έχουμε καταλήξει σε κείμενο». Πράγμα που σημαίνει ότι από σήμερα και για τα επόμενα εικοσιτετράωρα η κινητικότητα θα είναι μεγάλη.
Επί της ουσίας, η Αθήνα θέλει οι διαπραγματεύσεις να τρέξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε το Eurogroup της 22ας Απριλίου στο Άμστερνταμ, να ανάψει το πράσινο φως για συμφωνία. Μια συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας θα περιλαμβάνει μέτρα βαριά με το Μαξίμου να ξορκίζει, παράλληλα, το ενδεχόμενο για ακόμα… βαρύτερα, λόγω των απαιτήσεων του ΔΝΤ.
Πάσχα με… ψηφοφορίες;
«Κοντά στο Πάσχα. Λίγο πριν ή αμέσως μετά τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή», λένε πηγές με άμεση γνώση της διαπραγμάτευσης, σχολιάζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Βούληση της κυβέρνησης, πάντως, είναι να κλείσουν όλα «πακέτο».
Μέχρι τότε, βέβαια, το περιβάλλον του πρωθυπουργού παραμένει ιδιαιτέρως επιφυλακτικό, επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι «προέχει να κλείσει η αξιολόγηση και όλα τα υπόλοιπα έρχονται».
Βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη, τέλος, βρίσκονται επίσης εν αναμονή των ψηφοφοριών για τα κρίσιμα νομοσχέδια, η έγκριση των οποίων θα ξεκλειδώσει και την εκταμίευση της δόσης για την Αθήνα.
«Μια συμφωνία, βέβαια, δεν φέρνει την άνοιξη», υποστηρίζουν κομματικές πηγές, οι οποίες παραδέχονται ότι δεν είναι ευχάριστη για κανέναν αυτή η κατάσταση. Ταυτόχρονα, η ίδια πηγή στις κατ” ιδίαν συνομιλίες της θυμίζει ότι «όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν τη συμφωνία».
Από τον περασμένο Νοέμβριο, άλλωστε, που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, κύλησε πολύς χρόνος και οι κυβερνητικοί βουλευτές έγιναν αποδέκτες μεγάλης δυσαρέσκειας.
Τα ηγετικά κλιμάκια του Μαξίμου, τέλος, βλέπουν «μπετοναρισμένη» και χωρίς… ρωγμές την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό τους, διεμήνυσε πρόσφατα: «να ξέρετε ότι τον κάβο αυτό θα τον ξεπεράσουμε με τόλμη και με αποφασιστικότητα».
crashonline.gr

Πάσχα στη Βουλή με νομοσχέδια και μέτρα – λαιμητόμο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου