Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με την Αριστερά. Θα είμαι παρούσα στον νέο φορέα των 11

Τους λόγους αποχώρησής της από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το πολιτικό της μέλλον στον νέο πολιτικό φορέα που δημιούργησαν οι 11 εξήγησε η Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρώην υπουργός, απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αν ο Κασσελάκης είναι αριστερός, είπε: «Θα έλεγα πως υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση σε μείζονα ζητήματα, όπως εργασίας ή δημόσιας παιδείας ή άμυνας. Υπάρχουν εξαιρετικά προβληματικές θέσεις, που δεν έχουν να κάνουν με την αριστερά».

Αχτσιόγλου: Σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που θα ακολουθούσε ο Κασσελάκης

Ερωτηθείσα γιατί δεν αποδέχθηκε καμία από τις θέσεις που της πρότεινε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν απολύτως σεβαστό, αλλά δεν μπορούσε να είναι σε υπεύθυνη θέση και ο κ. Κασσελάκης να εκφράζει θέσεις διαμετρικά αντίθετες από τα πιστεύω της, όπως εκείνες που διατύπωσε στον ΣΕΒ.

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι δεν έκανε δημόσια τοποθέτηση μέχρι που ελήφθη η απόφαση της αποχώρησης. «Τις διαφωνίες μου τις εξέφρασα εντός των οργάνων» είπε, και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε διαλυτική κρίση με τις επιλογές Κασσελάκη. «Αντί να λαμβάνει υπόψη την κριτική, έβρισκε εσωτερικούς εχθρούς», τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Απ’ τη στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας και τον τρόπο που κινήθηκε μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε φάση πλήρους και πυρηνικής μετάλλαξης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Απολύτως σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά, όπως είπε, από εκεί και πέρα υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που θα ακολουθούσε ο Κασσελάκης, καθώς «δεν μίλησε πολιτικά στην προεκλογική περίοδο».

Για την πρόταση που της είχε κάνει ο κ. Κασσελάκης να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα ήθελε μέσα στο κόμμα, η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε: «φανταστείτε να λάμβανα μια θέση, π.χ. Τομεάρχη Οικονομικών ή Εργασίας και να άκουγα την επομένη αυτά που είπε στον ΣΕΒ… Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ μετά; Ή θα έπρεπε ως τομεάρχης να πω ψέματα, αντίθετα από τη συνείδηση μου ή θα έπρεπε να αδειάσω δημόσια τον πρόεδρο, ενώ έχω δεχτεί μια θέση. Σχετικά με τις αιτιάσεις ότι αποχώρησαν λόγω της απώλειας της προεδρικής καρέκλας, σχολίασε ότι «αν θέλαμε τις καρέκλες θα μέναμε, θα αποδεχόμασταν τις προνομιακές θέσεις που είπε ότι μας προσέφερε. Δεν θα πηγαίναμε εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκινήσουμε από την αρχή μια προσπάθεια…».

Αναφορικά για τη δήλωση Κασσελάκη ότι «έφυγε επειδή έχασε την προεδρία και έχασε την καρέκλα» απάντησε: «Είναι αντιφατικό. Αν θέλαμε την καρέκλα θα μέναμε στην αξιωματική αντιπολίτευση, θα παίρναμε αυτές τις προνομιακές καρέκλες, όπως είπε, και δεν θα αρχίζαμε από την αρχή. Είναι προκλητικό να λέει κάποιος που μόλις εμφανίστηκε κι έγινε πρόεδρος, να λέει σε εμάς που είμαστε χρόνια στο κόμμα και έχουμε περάσει από όλα τα στάδια, ότι το κάναμε για τις καρέκλες».

Ο Τσίπρας έχει κάνει την πολιτική του επιλογή, αυτή της ουδετερότητας, είπε η Έφη Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1

Αφού ρωτήθηκε για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «έχει κάνει την πολιτική του επιλογή», αυτή «της μη παρέμβασης, της ουδετερότητας, μια σεβαστή πολιτική επιλογή».

«Μαζί έχουμε συμπορευθεί σε πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και πετύχαμε πολλά μαζί και αυτή την πορεία εγώ θα την τιμώ πάντα», τόνισε.

«Σε ό,τι με αφορά, εγώ έκανα επιλογή να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ΚΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαι εκεί. Θα είμαι παρούσα στις μάχες», πρόσθεσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Δεν θεωρώ ορθό, ενώ έδωσα τη μάχη για την προεδρική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαι εγώ που θα ηγηθώ της νέας ΚΟ ημών που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπλέκονται πολύ αυτά τα δύο, θα συνδεόταν συχνά το ζήτημα της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με το ζήτημα της ΚΟ», εξήγησε.

«Η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πάρα πολλή δουλειά»

Για το ενδεχόμενο να είναι, ωστόσο, επικεφαλής στον κομματικό σχηματισμό όταν αυτός θα δημιουργηθεί, απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά, είναι μια συλλογική διαδικασία» και ότι …«σε αυτή τη φάση θα ήταν εντελώς πρόωρο να προδικάσουμε τις εξελίξεις και δεν θα είχε και σεβασμό στη συλλογική διαδικασία». «Φαντάζεστε να σας απαντούσα ένα ναι ή ένα όχι; Θα ήταν σα να προκαταλάμβανα μια ολόκληρη συλλογική διαδικασία», σχολίασε.

«Ως προς το όνομα, ανακοινώσεις θα κάνουμε τη Δευτέρα. Βάζουμε μπροστά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, ζητήματα εργασίας στη νέα εποχή, λειτουργίας του κράτους και οικονομίας» είπε η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πρόσθεσε ότι σκοπός είναι η έκφραση «με ριζοσπαστικό τρόπο» εναλλακτικού σχεδίου στην κυβέρνηση της δεξιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου