Friday, 26 April, 2024

Θύελλα αντιδράσεων από τη δήλωση Τσίπρα για το AstraZeneca

Σκληρή πολιτική σύγκρουση πυροδότησε η φράση του Αλέξη Τσίπρα, ότι “η κυβέρνηση ξεστοκάρει τα εμβόλια της AstraZeneca στους νέους 30 έως 39 ετών”

H κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μίλησε ευθέως για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.
Φωτιά άναψε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ξεστοκάρει το εμβόλιο της Αστρα Ζένεκα στους 30άρηδες
«Άνοιξαν την πλατφόρμα των 30 και πάνω με το Αστρα Ζενεκα για να ξεστοκάρουν…».
Ξεπέρασε το χειρότερο εαυτό του, αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου.

Για «Πελώνειο» θράσος μίλησε η Κουμουνδούρου
«Ανεύθυνος και πλέον αυταπόδεικτα συνειδητός υπονομευτής της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, το μόνο που δεν είπε καθαρά ο κ. Τσίπρας, είναι να μην κάνει κανείς το εμβόλιο».
«Το να επιτίθεσαι στον πολιτικό σου αντίπαλο με την κατηγορία ότι ενθαρρύνει τον αντιεμβολιασμό, τη στιγμή που αυτός κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν με όλα τα εμβόλια και ειδική της AstraZeneca, δε θέλει απλά θράσος, θέλει «Πελώνειο» θράσος».
Ωστόσο κριτική στους εμβολιασμούς των 30άρηδων με AstraZeneca άσκησε πρώτη η Καθηγήτρια Αθηνά Λινού…
«Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει, όπου είναι εγκεκριμένο είναι για μετά τα 55»
«Είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις. Και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω και χειρότερη». Μήνυμα στους πολίτες και την κυβέρνηση έστειλε η Φώφη Γεννηματά μετά την επίσκεψή της σε εμβολιαστικό κέντρο στη Βούλα
«Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρέωση είναι δικαίωμα. Χρειάζεται καμπάνια». «Από μόνος του ο εμβολιασμός, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν φτάνει για τον τερματισμό της πανδημίας». Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι ρυθμοί των εμβολιασμών θα επιταχυνθούν κι άλλο το Μάιο και τον Ιούνιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου