Friday, 26 April, 2024

Παπαδημούλης «Τι με κόφτει ο ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 70.000 ευρώ…»;

Σε μεγάλο ατόπημα υπέπεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm και θέλοντας να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως, πάνω στο λόγο του και στην προσπάθεια του να υπεραμυνθεί των επιλογών της κυβέρνησης είπε: «Εμένα δεν με κόφτει αυτός ο ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει το χρόνο περισσότερα από 70.000 ευρώ…».
Πλήθος σχολίων «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δήλωση Παπαδημούλη με ορισμένους χρήστες να «τα χώνουν» στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και ψεύδεται! Ορισμένοι, μάλιστα, έσπευσαν να ποσοτικοποιήσουν τις επιβαρύνσεις για έναν ελεύθερο επαγγελματία.
Και αυτό διότι σύμφωνα με τα Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κάποιος που βγάζει 70.000 ευρώ ετησίως θα πρέπει να δίνει 20% εισφορά για σύνταξη και 6,95% εισφορά υπέρ υγείας.
Στο υπόλοιπο ποσό που θα του μένει, ήτοι περίπου 51.000 ευρώ, θα πρέπει να υπολογιστεί φόρος 26%, συν προκαταβολή φόρου 75% για την επόμενη χρονιά, η οποία από το νέο έτος θα πάει στο 100%! Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το τέλος επιτηδεύματος. Δηλαδή συνολικά δεν θα του μείνουν πάνω από 30.000 ευρώ το χρόνο!
thecaller.gr

Παπαδημούλης «Τι με κόφτει ο ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει 70.000 ευρώ…»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου