Saturday, 4 May, 2024

Πρ. Εμφιετζόγλου: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Κουτσούμπα για την ΕΛ.ΑΣ.

Η απαίτηση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την κατάργηση των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και την μη απόδοση κανενός είδους επιδομάτων ή και μισθού στα μέλη τους δεν ξαφνιάζει.

Το θράσος του ΚΚΕ εδράζεται στο επί δεκαετίες «χάιδεμα» που το κόμμα αυτό εισπράττει από όλο το πολιτικό σύστημα, παρά την ιστορία του και την στήριξη ολοκληρωτικών ιδεών και συστημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πληθώρα στελεχών και υπουργών, ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος, προέρχονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η Πατριωτική Ένωση στέκεται δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό, όπου και εάν αυτός υπηρετεί, και αναγνωρίζει το έργο που προσφέρει στον κάθε πολίτη ξεχωριστά και στην κοινωνία συνολικά. Επισημαίνει δε την ιδιαίτερη συμβολή των ανδρών των ειδικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. στον πόλεμο κατά του εγκλήματος και στη διατήρηση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

“ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου”

Μύδρους εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά αστυνομικών, σε συγκέντρωση της ΚΟ του ΚΚΕ Ασπροπύργου

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο επίδομα των 600 ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως θα πάρουν οι ένστολοι, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε πως συγκεκριμένες ομάδες που ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία θα έπρεπε να καταργηθούν.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Και επειδή πολλή συζήτηση έγινε για το επίδομα της κυβέρνησης στους ένστολους, η διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες στο συγκεκριμένο σώμα, δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει να παίρνουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Είναι όνειδος και ντροπή! Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους και όσες εργάζονται στην Αστυνομία και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας με αυτούς που εκπαιδεύονται απ’ το κράτος και τις κυβερνήσεις για να καταστέλλουν, να χτυπούν, να κυνηγούν το λαό και τη νεολαία, αλλά να είναι ανεκτικοί και κάποιοι μάλιστα και συνεργάτες με το οργανωμένο έγκλημα. Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε επίσης να αποσυρθούν και να καταστραφούν αμέσως οι «Αίαντες» και κάθε άλλο τέτοιου είδους κατασταλτικό μέσο, όπως τόνισε. Ζήτησε ακόμη να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών και να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων, όλων των τύπων, εναντίον διαμαρτυρομένων. Θέλει επίσης απαγόρευση ρίψης δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου