Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Π. Καμμένος: Κυριάκο έλα να παραιτηθούμε – ΝΔ: “Αγνοείς το Σύνταγμα”

Mε tweet του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε σε μαζικές παραιτήσεις βουλευτών
Τα όσα είπε χθες στη Βουλή επανέλαβε με σημερινό του tweet ο Πάνος Καμμένος καλώντας σε μαζικές παραιτήσεις βουλευτών, προκειμένου να μπλοκαριστεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο κάλεσμα του πρώην ΥΠΕΘΑ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παραίτηση, πηγές της ΝΔ απάντησαν ότι “αγνοεί το Σύνταγμα”, καθώς δε διαλύεται έτσι η Βουλή, αλλά και ότι η δική του παραίτηση είναι καλοδεχούμενη.
Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται και σήμερα, ώστε να μιλήσουν όλοι οι προγραμματισμένοι ομιλητές και στις 14:30 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Καμμένος: Να παραιτηθούμε
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε: «Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».
@PanosKammenos
Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Απάντηση από πηγές ΝΔ: «Ο κ. Καμμένος αγνοεί το Σύνταγμα – Παρόλα αυτά, η παραίτηση του είναι καλοδεχούμενη»
«Ο ψεκασμένος κ. Καμμένος εξακολουθεί να διακινεί ανοησίες. Αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η βουλή δε διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Παρόλα αυτά η δική του παραίτηση, όπως και των προθύμων που στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλοδεχούμενη και πριν από τις 2 το μεσημέρι. Θα είναι η απαρχή εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος».
Η χθεσινή συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ
Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απεργάζεται τη διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ!
«Ίσως μιλάω για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ γιατί η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται την διάλυσή τους, όπως έγινε με το Ποτάμι», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε «εφιάλτες» τους έξι βουλευτές που πρόκειται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών! «Θα κριθούμε όλοι, αλλά περισσότεροι οι έξι εφιάλτες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εντύπωση προκάλεσε ότι παρότι ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, εξέφρασε τη συμφωνία μαζί του στο συγκεκριμένο ζήτημα, σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς της ΝΔ, όπως με την κ. Μπακογιάννη.
«Λυπάμαι πάρα πολύ που από κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης έγινε κυβέρνηση αποστατών» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Καμμένος.
star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου