Sunday, 28 April, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας. Κασσελάκης: Κομματική πειθαρχία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προετοιμάσει τη συνεδρίαση

της Κεντρικής Επιτροπής που έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εγκριθούν τόσο ο κανονισμός του προσυνεδριακά διαλόγου όσο και το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, που θα συζητηθεί στη συνέχεια στις Οργανώσεις Μελών.
Οπως ήταν αναμενόμενο κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των στελεχών του κόμματων οι ερωτήσεις που τους έγιναν ήταν αναφορικά με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το οποίο έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Κασσελάκης κατά την άφιξή του και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κομματική πειθαρχία αρκέστηκε να πει πως «είναι το αυτονόητο».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρατευθεί με την πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και αναφορικά με την κομματική πειθαρχία τόνισε πως είναι δεδομένη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσερχόμενος ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «στην γραμματεία σήμερα έχουμε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση». Για τις θέσεις του κόμματος στην κεντρική επιτροπή και το συνέδριο και κληθείς να σχολιάσει αν δημιουργεί αναταραχή η πρόταση Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία είπε «ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια».
Τέλος ο Διονύσης Τεμπονέρας Διονύσης σχολίασε πως «οι βουλευτές όλοι έχουν στρατευθεί με την υπογραφή τους στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε και η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα να ονομασθεί το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε «Μίμης Δαρειώτης».
Οι πρώτες αντιδράσεις από Σαρακιώτη και Γ. Τσίπρα για την κομματική πειθαρχία
Η πρώτη δημόσια διαφωνία για την κομματική πειθαρχία που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ήρθε από βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη.
Ο τομεάρχης δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης εξέφρασε την άποψη ότι η κομματική πειθαρχία δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Blue Sky για το σχετικό νομοσχέδιο και ερωτώμενος για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας το έμαθα από την τηλεόραση και μένω εκεί» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στο Kontra Channel, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ο μόνος που το έμαθε με αυτόν τον τρόπο.
«Εμείς σηκώσαμε το θέμα και αναγκάστηκε να πάρει μέτρα η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.
www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου