Sunday, 28 April, 2024

Τα μηνύματα Μαξίμου στους βουλευτές ενόψει ΔΕΘ

Στη δίνη της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Θεσσαλία κινείται η πολιτική σκηνή του τόπου, επιχειρώντας να βρει το βηματισμό της αλλά και τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν από τα θλιβερά γεγονότα και τις επεκτάσεις τους.

Στο ενδοκυβερνητικό πεδίο η αμηχανία που προκάλεσαν οι αιχμές του Βασίλη Κικίλια για τον προκάτοχό του Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με το τι παρέλαβε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σε επίπεδο πρόληψης και η συνεχιζόμενη σεναριολογία περί ανασχηματισμού, οδήγησε στο ξεκαθάρισμα του “τοπίου”, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα. Κυβερνητικές πηγές έβαλαν τέλος στις σχετικές φήμες, ξεκαθαρίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Παρότι, σημείωναν ότι έχουν γίνει εισηγήσεις για αλλαγές, ωστόσο ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση ούτε τώρα, αλλά ούτε και μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Εκτιμήσεις που έκαναν σαφές ότι δεν τίθεται και θέμα απομάκρυνσης του Βασίλη Κικίλια, γεγονός που επισφραγίστηκε και από την συνάντηση που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Υπουργού Κλιματικής Κρισης και του πρωθυπουργού καταδεικνύοντας και τη στήριξη πρόσωπο του κ. Κικίλια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το skai.gr, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου τη δεδομένη στιγμή είναι να εστιάσει στα μεγάλα ζητήματα και μόνο, που ανέκυψαν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης από τη θεομηνία στη Θεσσαλία, χωρίς αποπροσανατολισμούς και “αγκάθια” στην κυβερνητική συνοχή που θα θα μπορούσαν να προκαλέσουν γκρίνιες, καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες. Συντονισμό και ενιαία παρουσία επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου και ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου θα μιλήσει το Σάββατο βράδυ, στους παραγωγικούς φορείς και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Στο πλαίσιο της αποφυγής οποιασδήποτε “παραφωνίας”, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ηρώδου Αττικού εστάλησαν μηνύματα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές , καλώντας τους , υπό το βάρος των γεγονότων, κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν μόνο στις αναγκαίες και αυστηρά θεσμικές εκδηλώσεις, Εφιστώντας ουσιαστικά την προσοχή των βουλευτών να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά “εκτός κλίματος”. Σύσταση μάλιστα που δεν αφορά μόνο την παρουσία και την περίοδο της ΔΕΘ αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένης και της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών που πλησιάζουν.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα παραστεί σύσσωμο στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, η παρουσία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη θα είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς πολύ ανέβαλαν το ταξίδι τους μετά και την αντίστοιχη αναβολή της ομιλίας του πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου