Friday, 26 April, 2024

Παρουσιάστηκε το «Αγαθοβούλειο της καρδιάς μας» του Νίκου Χαβιάρη

Παρουσίαση του βιβλίου το «Αγαθοβούλειο της καρδιάς μας» του Νίκου Χαβιάρη, για το 3ο Αγαθοβούλειο Δημοτικό Σχολείο, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ένα μοναδικής ιστορικής αξίας έργο, η μελέτη αυτή του Νικόλαου Χαβιάρη αποκαλύπτει την ιστορία του Αγαθοβούλειου Δημοτικού Γιαννιτσών, από τα σχολικά έτη από το 1914 έως το 1970, και μέσα από την πορεία αυτήν αποκαλύπτονται ιστορικά στοιχεία γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία, την αντιμετώπιση των αναγκών σε υποδομές και την εν γένει διοικητική ιστορία της Ελλάδας τις πρώτες (αλλά και μετέπειτα) δεκαετίες μετά την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον Εθνικό κορμό και την έλευση σε αυτήν των προσφύγων αδερφών μας από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και τις λοιπές χαμένες Πατρίδες, με επιστολές και πλούσιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό που χρονολογούνται από το 1885.

 Ο Νικόλαος Χαβιάρης γεννήθηκε και ζει με την οικογένεια του στα Γιαννιτσά, από Στραντζαλιώτες γονείς. Μαθήτευσε στο Αγαθοβούλειο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθηγητής Φυσικής στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Έχει δημοσιεύσει ιστορικά άρθρα στο περιοδικό «Φίλιππος» της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου