Saturday, 27 April, 2024

Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού

Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού
Συμβουλίου Αλμωπίας για το 2015, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης δήλωσε την παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει η Γεωργία Αμπάρη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι χειροκρότησαν τον κ. Σηφάκη και στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης έδωσε τις ευχές για το νέο έτος και συγχαρητήρια για το νέο βουλευτή και τέως δημοτικό σύμβουλο.

Το ίδιο έπραξε και ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος λέγοντας «Γιάννη θα μας λείψεις» στην συνέχεια ευχήθηκαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος κ. Πασόης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κόγιος.

Ακολούθως, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι ανοίγει ο Παιδικός Σταθμός Εξαπλατάνου και όπως είπε, όχι με χρήματα του ΕΣΠΑ, αλλά με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, καθώς όπως τόνισε η ανατολική Αλμωπία πρέπει να αντιμετωπίζεται ισάξια και να βγει από το κάδρο της υποβάθμισης που βίωσε τα προηγούμενα χρόνια, μετά τη συνένωση των δύο Δήμων.

Ο κ. Μπίνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά τον απερχόμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, για την ένταξη των έργων του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», όπως η «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 501.848 ευρώ και «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Θηριόπετρας, Φούστανης του Δήμου Αλμωπίας» προϋπολογισμού 430.660 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων Κωνσταντίας, Μηλιάς» προϋπολογισμού 429.507 ευρώ, «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας τοπικών κοινοτήτων κεντρικού άξονα Πολυκάρπη, Ξιφιανή» προϋπολογισμού 325.070 ευρώ, «Βελτίωση και ανάπτυξη κοινόχρηστων χώρων του οικισμού της Αριδαίας» προϋπολογισμού 994.000 ευρώ.

Για τα έργα αυτά δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σίμου Σωτηριάδη και του δημάρχου όταν ο κ. Σωτηριάδης πρότεινε στο Σώμα να ληφθεί ενιαία απόφαση ένταξης για όλα ενώ ο δήμαρχος φανερά εκνευρισμένος τόνισε ότι είναι ζήτημα εγωϊσμού και θέλει να συζητηθεί το κάθε θέμα χωριστά.
Δεν τέθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας προχώρησε στην εκφώνηση και συζήτηση των θεμάτων κατα περίπτωση.
Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Χρήστος Χουρσόγλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα του Παιδικού Σταθμού Εξαπλατάνου, ενώ άφησε και πάλι αιχμές προς τον δήμαρχο, λέγοντας ότι δεν ανέφερε πουθενά ότι ήταν ο πρώτος που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα έχει προτείνει και το άνοιγμα κι άλλων Παιδικών Σταθμών, όπως του Γαρεφείου και της Πολυκάρπης.
Επιπλέον, ο κ. Χουρσόγλου ζήτησε να μάθει για την πορεία του έργου της αποχέτευσης της Αριδαίας, καθώς επίσης και για τον ΧΥΤΑ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης απάντησε για το έργο της αποχέτευσης πως «έχουμε στείλει τα χαρτιά για προσχηματικό έλεγχο, είναι μία διαδικασία η οποία θα μας πάρει περίπου ένα μήνα και αμέσως μετά θα υπογράψουμε τη σύμβαση.
Είναι γνωστό ότι υπήρξαν κάποιες ολιγωρίες πάνω σε αυτά τα θέματα και τρέχουμε τώρα για να προλάβουμε τις εξελίξεις» ενώ για το έργο του ΧΥΤΑ, ο Αντιδήμαρχος είπε πως «έχει τελειώσει πλέον το θέμα με το Δασαρχείο, αυτό που μας βασάνιζε τόσο καιρό.
Και σε αυτό το θέμα η προηγούμενη Διοίκηση είχε ολιγωρήσει, δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Πλέον, έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο εγκατάστασης φορέα από τον Δασάρχη και είμαστε σε επικοινωνία με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, στην οποία μεταφέραμε κάποια σημαντικά έγγραφα, με τα οποία ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη τους ώστε να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.
Μετά από πολύ αγώνα και καθημερινές επαφές, ξεπεράστηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες και νομίζω ότι το θέμα πλησιάζει στο τέλος του. Θα υπογραφούν σύντομα οι δύο συμβάσεις και θα ξεκινήσουν αυτά τα δύο μεγάλα έργα την Άνοιξη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου