Tuesday, 19 March, 2024

Φλας: Ηχηρή παραίτηση

Ηχηρή παραίτηση από το… εδεσσαϊκό Ποτάμι με σκληρές εκφράσεις για την αποτυχία του κόμματος
Την παραίτηση του από το Ποτάμι ανακοίνωσε προ ημερών ο Ιάκωβος Θεοδώσης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και μέλος όλων των οργάνων του. (Επιτροπή Δεοντολογίας, Πανελλήνια Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή) από την Έδεσσα. Η ανακοίνωση του είναι ιδιαίτερη σκληρή και δείχνει μια σαφή τάση αποσύνθεσης του προσωπικού εγχειρήματος του Σταύρου Θεοδωράκη: Αρχικά το νερό θόλωσε και το όραμα ξεθώριασε, γιατί λιγόστευαν οι πηγές και πλήθαιναν οι πληγές…!
Το φανερό έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών, διχάζει και απογοητεύει. Στη συνέχεια χάθηκε η επαφή με τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε. Οι εθελοντές, των οποίων την αγωνία δεν ένοιωσε… απογοητεύτηκαν, όπως και οι φίλοι του! Το μήνυμα του ήταν μπερδεμένο και ασαφές, καθώς επίσης και οι θέσεις του στα μεγάλα Εθνικά θέματα, παραβιάζοντας τις Εθνικές κόκκινες γραμμές, όπως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Το Ποτάμι που ακούει, λέγαμε… αλλά νομίζαμε ότι ακούει!
Ουσιαστικά ποτέ δεν μας άκουσε, είχε ευήκοα ώτα, μόνο για τον αυλόγυρο! Παραιτούμαι από την Επιτροπή Δεοντολογίας, την Πανελλήνια Επιτροπή, και την Οικονομική Επιτροπή που ήμουν μέλος κι αποχωρώ από «Το Ποτάμι». Δεν είμαι ο πρώτος αλλά σίγουρα δεν θα είμαι ο τελευταίος. Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά! Μέχρι εδώ ήταν το κοινό μας ταξίδι σύντροφοι. Η προσπάθεια που έκανα δεν θα αφήσω να χαθεί! Επειδή οι στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας είναι δύσκολες, θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο της Πατρίδας και του λαού μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχετικό σχόλιο του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα στο Facebook, ο οποίος πολύ νωρίς κατάλαβε τι είδους προσπάθεια είναι το Ποτάμι, γι’ αυτό και διαγράφηκε: Πριν επτά μήνες με πήρε τηλέφωνο ο Ιάκωβος Θεοδόσης, συντονιστής στην Έδεσσα στο Ποτάμι και μέλος στην Πανελλήνια Επιτροπή. Μου είπε ότι νοιώθει άσχημα για ό,τι συνέβη με τη διαγραφή μου στο Ποτάμι και ένοιωθε άβολα γιατί ήθελε να μου ζητήσει να βοηθήσω τους τοπικούς παραγωγούς κερασιών επειδή είχαμε πάει εκεί στις Ευρωεκλογές. Ένοιωθε όμως άσχημα επειδή με διέγραψαν. Του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα βοηθήσω όπως είχα υποσχεθεί τότε. Με ρώτησε πόσο θα κόστιζε όλο αυτό για όλους τους παραγωγούς.
Τους απάντησα τσάμπα. Τσάμπα μου λέει; Ναι Ιάκωβε τσάμπα του λέω. Η συνέπεια δεν έχει τιμή. Πριν ένα μήνα είχαμε μιλήσει για τα κεράσια πάλι και επειδή ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας τώρα, τον παρακαλεσα να μου στείλει να δω, έτσι από ενδιαφέρον, τον φάκελο με τα περίφημα παραπτώματα που υπέπεσα και με διέγραψαν, μιας και ποτέ δεν ειδοποιήθηκα για κάτι. Μου είπε ότι ο φάκελος μου έχει εξαφανισθεί. Σήμερα έστειλε αυτό το μήνυμα. Ιάκωβε καλή τύχη….

Τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση
κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η οποία διεξήχθη υπό τη σκιά της υπόθεσης των «πόθεν έσχες» των υπουργών και του ξεχασμένου ενός εκατομμυρίου ευρώ του Γιώργου Σταθάκη. Οι αντιπαραθέσεις επικεντρώθηκαν στα θέματα ηθικής της Αριστεράς, με τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές να βγαίνουν στην αντεπίθεση στα ζητήματα διαφάνειας που έθεταν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Τα νέα βαριά φορολογικά μέτρα, ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών που ανοίγει παράθυρο για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, οι επικείμενες μειώσεις στις συντάξεις ήταν ψηλά στην αντζέντα των κομμάτων της αντιπλίτευσης, ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους. Παράλληλα, τη σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το θέμα των Σκοπίων, μετά την αποκάλυψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απέστειλε στις 12 Οκτωβρίου επιστολή σε όλα τα κόμματα, ζητώντας να καταθέσουν τις απόψεις τους για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Την κίνηση αυτή του υπουργού στηλίτευσε τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Κλειδί» για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη αποδείχθηκαν τα «capital controls»
καθώς τελικά αποφυλακίστηκε παρά το γεγονός ότι δεν κατέβαλε την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επιβλήθηκε. Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλος κάνοντας χρήση την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πήρε στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη και αφέθηκε ελεύθερη. Έχουμε ξανασχολιάσει βέβαια ότι η γυναίκα του Άκη και του κάθε Άκη δεν είναι το πρόβλημα του Κράτους. Με τέτοιες λογικές όλες οι σύζυγοι θα έπρεπε να καταδικάζονται ισόβια. Αυτή έκανε τη… δουλειά της, που δεν ήταν άλλη από το να τρώει τα λεφτά που έβρισκε από τον σύζυγό της. Το θέμα είναι να ανοίξουν, όπως τώρα στη Βουλή με αυτούς τους… ξεχασιάρηδες, τα πόθεν έσχες και να αναζητηθούν οι πηγές των πόρων τους. Δεν δούλεψες; Έχεις και έκλεψες; Δήμευση και δρόμο από τη χώρα, όχι στη φυλακή να σε ταΐζουμε κιόλας πάλι τζάμπα…

Φλας: Ηχηρή παραίτηση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου