Tuesday, 19 March, 2024

Φλας: Μπαίνοντας στη μάχη δυναμικά…

Άρχισαν οι προπηλακισμοί εφοριακών!
Ένταση επικράτησε σε πανηγύρι στο Αμύνταιο της Φλώρινας όταν τρεις εφοριακοί επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους στους εμπόρους που είχαν στήσει τους πάγκους τους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε πως έμπορος είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή και έκοβε αποδείξεις.
Οι τρεις εφοριακοί, ανακοίνωσαν στην έμπορο την παράβαση και το πρόστιμο που φτάνει στα 2.500 ευρώ! Ακολούθησε ένταση και ο έμπορος μαζί με κάποιους συναδέλφους του από διπλανούς πάγκους προπηλάκισαν τους εφοριακούς.
Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, η οποία οδήγησε τους εφοριακούς και την έμπορο στο τμήμα… το ζήτημα είναι πως ο κόσμος άρχισε να εκφράζει την οργή του και να δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να πιάνεται ένας μικροέμπορος και να του βάζουν πρόστιμο χιλιάδες ευρώ και να μη βλέπει ότι γίνεται το ίδιο στους ‘‘μεγάλους’’.

Πονηρούληδες γιατροί!
Μια ιστορικά γελοία ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος και δαιμονοποιεί τη χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, απαιτώντας οι γιατροί να συνεχίσουν να πληρώνονται σε μετρητά.
«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει ακόμα μία σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.
Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί, που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή». Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία!
Δε θέλει ιδιαίτερη σκέψη για να κατανοήσει κανείς γιατί οι γιατροί προτιμούν να πληρώνονται σε μετρητά. Απλά θα περίμενε κανείς να τηρήσουν λίγο τα προσχήματα και να μην επιβεβαιώσουν τη λαϊκή σοφία του «όποιος έχει τη μύγα…».

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η κουλτούρα της δυαρχίας
Ένδειξη του ιστορικού αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το ότι κάποιοι συζητούν στα σοβαρά ο νέος αρχηγός του κόμματος να είναι κάποιος που δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019.
Ανεξάρτητα με τη γνώμη που έχει κανείς για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα της δυαρχίας, πόσο μάλλον στη συντηρητική παράταξη η οποία παραδοσιακά περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του εκάστοτε αρχηγού. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι ζούμε πυκνούς πολιτικούς καιρούς.
Σήμερα, δεν μοιάζει διόλου απίθανο να έχουμε προσφύγει 2-3 φορές στις κάλπες των εθνικών εκλογών μέχρι το 2019.
Αν γίνουν εκλογές το 2018 και οι επόμενες γίνουν το 2021; Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία;
Θα πορεύεται με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό από Βουλή σε Βουλή; Μιας και δεν πιστεύω ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν μπορεί να αντιληφθεί το παράδοξο της υποψηφιότητας του, εκτιμώ ότι μάλλον σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές θα συμμετάσχει για να «καταγραφεί», με το βλέμμα στο μέλλον, όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες και υπάρχουν ικανά στελέχη για να εκπροσωπούν το κόμμα εντός Βουλής…

Μπαίνοντας στη μάχη δυναμικά…
Όταν πριν από λίγες ημέρες η μητέρα του Απόστολου Τζιτζικώστα πληροφορήθηκε την απόφασή του να είναι υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ λέγεται πως δεν ενθουσιάστηκε γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί η συντηρητική παράταξη.
Ο ίδιος δεν πτοήθηκε. «Μπαίνω με τη γενιά μου να παλέψουμε για την ανατροπή και την αλλαγή» φέρεται να είπε στην Καίτη Τζιτζικώστα (εκπρόσωπο της Ελλάδας στην UNESCO με πλούσια φιλανθρωπική δράση), που είναι μαζί με τη σύζυγό του, επιχειρηματία Ελεάνα Βλάχου, τα δύο πρόσωπα που δίνουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τη δύναμη που χρειάζεται για να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη ώστε να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Ο 37χρονος υποψήφιος αρχηγός θέλει να κάνει την υπέρβαση, αν και ορισμένοι μιλάνε για τον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, εννοώντας πως έχει δεξιές απόψεις. Μπαίνοντας στη μάχη με πολιτικό τσαμπουκά, πήγε στη Ραφήνα το περασμένο Σάββατο και στη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αρνήθηκε να ακούσει τη συμβουλή του να μην είναι υποψήφιος και να ασχοληθεί με την Περιφέρεια, αφού έχει μπροστά του χρόνια να ικανοποιήσει τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες του…
Να μην ξεχνάμε πως ο Τζιτζικώστας («Τζίτζι» για τους φίλους του) έχει υποστηρικτές σε πολλά πεδία, π.χ. από σημαντικό τμήμα των Βλάχων (είναι Βλάχος την καταγωγή), από μεγάλη μερίδα των Ποντίων, οπαδούς του ΠΑΟΚ κ.ά., αλλά τυγχάνει υποστήριξης και από τον χώρο του επιχειρείν, καθώς χαίρει εκτίμησης, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με παράγοντες της ομογένειας στις ΗΠΑ και με τμήμα της αμερικανικής πολιτικής ζωής και ειδικά των Ρεπουμπλικανών.

Φλας: Μπαίνοντας στη μάχη δυναμικά…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου