Saturday, 4 May, 2024

Έδεσσα: Μαθητές τίμησαν την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου και μας δίδαξαν την “ευτυχία”!

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν διάφορα σχολεία της Έδεσσας, για να τιμήσουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, που δίνουν τον  δικό τους αγώνα, την ημέρα που η ανθρωπότητα έκανε αναφορά στην Παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου!

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το 2ο, 6ο, 8ο, Ειδικο ΔΣ, Ειδικο νηπιαγωγείο  συγκεντρώθηκαν στον χώρο των Μικρών Καταρρακτών και χόρεψαν τον χορό της αλληλεγγύης, τον οποίο συνόδευσαν μουσικά οι τυμπανιστες Karanos!

Μαζί τους  ήταν το ΚΕΔΑΣΥ Πέλλας, το 10ο νηπιαγωγείο και οι  βρεφονηπιακοί σταθμοί passa tempo centrale & ουράνιο τόξο! 

Όλοι μαζί (όπως χαρακτηριστικά έγραψαν οι δασκάλες τους) «άπλωσαν μια ‘μπουγάδα ευτυχίας’ μέσα στο πάρκο των Μ. Καταρρακτών. Τα παιδιά μάς έμαθαν που κρύβεται πραγματικά η ευτυχία, θυμίζοντας μας όλα αυτά για τα οποία θα έπρεπε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη».

Το μήνυμα αισιοδοξίας από τα λόγια των παιδιών ήταν τόσο δυνατό, που «ξόρκισε», έστω και για λίγο, τη βαριά σκιά του παιδικού καρκίνου.

Με τη δράση αυτή στήριξαν το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Αρωγός στην εκδήλωση ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας ενώ οι τυμπανιστές “Κάρανος”  πλαισίωσαν μουσικά τη δράση και στήριξαν τη «Φλόγα».

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Πάνω από το 80% των παιδιών σήμερα θεραπεύονται

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, τιμώντας όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που δίνουν τη μάχη με την ασθένεια.

Στη χώρα μας καθημερινά ένα παιδί ή έφηβος θα διαγνωστεί με την ασθένεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών, το ενθαρρυντικό είναι ότι σήμερα υπάρχουν σημαντικά όπλα, στη φαρέτρα της επιστήμης.

Ετσι, πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύονται και έχουν καλή ποιότητα ζωής. Η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των παιδιών αυτών, τονίζει ο ΙΣΑ.

Για το λόγο αυτό οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι στα συμπτώματα της νόσου και να απευθυνθούν εγκαίρως στον παιδίατρο.

Παράλληλα, η βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου