Saturday, 4 May, 2024

Αλμωπία: Κεριά και λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος των δύο νέων

Απέραντη θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Αλμωπίας, για τον χαμό

των δύο νέων σε τροχαίο δυστύχημα.

Φίλοι και συγγενείς από νωρίς το πρωί περνούν και αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο του δυστυχήματος.

Στις 4 το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κωνσταντίας συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο… Μάχη για τη ζωή του δίνει ο τρίτος νέος, ο 20χρονος που τραυματίστηκε βαριά. εδώ το δελτίο της Αστυνομίας για το συμβάν

Τι λένε οι συγγενείς

«Πήγε ο εγγονός μου, πέρασε από εμένα, πριν από ένα τέταρτο από το συμβάν, πέρασε από εμένα: “Γιαγιά θα πάω να πάρω τα παιδιά και θα πάμε στην Αριδαία”. Αυτό ήξερα και σε ένα τέταρτο με πήρε ο γιος μου τηλέφωνο και ψάχνει τον Νεκτάριο. Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς έγινε, τι έγινε», λέει η γιαγιά του θύματος.

Η γιαγιά του παιδιού που χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο, ήταν η τελευταία που είδε τον εγγονό της πριν από το δυστύχημα. Πήγε να τη χαιρετήσει και να της πει πως έχει κανονίσει βόλτα με τους φίλους του.

«Το παιδί πέρασε από τον περιφερειακό δρόμο, άσφαλτος είναι αλλά μέσα από τα χωράφια, πήγε από την Φιλώτια, στην Ίδα και επόμενο χωριό είναι η Κωνσταντία. Πήρε τους φίλους του, φίλοι χρόνια και οικογενειακοί και με τα άλλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν. Περάσαν από την Μηλιά, Εξαπλάτανο και θα πήγαιναν στην Αριδαία, αλλά εκεί στην Μηλιά έγινε το μοιραίο».

Ο θόρυβος από το δυστύχημα ήταν εκκωφαντικός. Γείτονες πετάχτηκαν έξω στον δρόμο, όμως το κακό είχε συμβεί: «Σαν να έσκασε βόμβα, μετά βγήκα, ήμουν πολύ ταραγμένη». Όσοι μένουν στο χωριό γνωρίζουν πως το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο. «Το 2014 έχασα τον δίδυμο αδελφό μου ακριβώς στο ίδιο σημείο. Είναι ένα σημείο που συνέχεια γίνονται πάρα πολλά δυστυχήματα και πρέπει μάλλον η πολιτεία να μεριμνήσει, η Τροχαία, να γίνει κάτι εδώ πέρα».

Οι οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν στην άσφαλτο δεν γνωρίζουν ακόμα τις συνθήκες του τροχαίου. Αν υπάρχει κάποιος εμπλεκόμενος ή αν προηγήθηκε κάτι άλλο με αποτέλεσμα ο 20χρονος να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

«Τώρα δεν ξέρω, τους έκοψε κάποιος τον δρόμο; Δεν ξέρω τι έγινε, έπεσαν σε έναν τοίχο επάνω και το γκρεμίσανε, δηλαδή πολύ χάλια κατάσταση. Ήταν συνοδηγός. 20 χρόνων παλικάρι, ένα ομορφόπαιδο φοιτητής», λέει η θεία του, στο Mega.

Όπως λέει η οικογένεια του μοναδικού επιζώντα, είχε ακόμα τις αισθήσεις του όταν έφτασε στο νοσοκομείο. «Όταν τον πήγαν στο κέντρο υγείας και στο νοσοκομείο της Έδεσσας μιλούσε, έδωσε τα στοιχεία του, τον ρωτούσαν τι έκανε σήμερα, είπε ότι πήγε έδωσε εξετάσεις για να πάρει δίπλωμα και για μηχανή, είχε διπλώματα… Δύο παλικάρια να χάσουν τη ζωή τους; Ήταν πάρα πολύ καλά παιδιά», αναφέρει η γιαγιά του τραυματία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου