Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αντιμετώπιση σεισμού στην περιοχή των Γιαννιτσών και πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο – Άσκηση έκτακτης ανάγκης

Με άριστη οργάνωση και αξιόλογη τακτική αντιμετωπίστηκε ο ισχυρός σεισμός στην περιοχή των Γιαννιτσών και πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών!

Όλα αυτά στα πλαίσια της Επιχειρησιακής άσκησης έκτακτης ανάγκης «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» & «ΠΕΡΣΕΑΣ».Η άσκηση ετοιμότητας οργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ), σε συνεργασία με εμπλεκόμενους Φορείς και Υπηρεσίες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Πέλλας Παράρτημα Γιαννιτσών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, Αρμόδια Υπηρεσία ΠΣΕΑ – Έδεσσας, το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, την Τροχαία Γιαννιτσών και τη Δημοτική Αστυνομία Γιαννιτσών.

Ο Τομεάρχης Σχεδιασμού της άσκησης, ήταν ο Αναπληρωτής Διοικητής Αλέξανδρος Βουδρισλής ενώ συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών.

Στο σενάριο, από τον δυνατό σεισμό και την πυρκαγιά, κόπηκε η ηλεκτροδότηση στο Νοσοκομείο και οι ασθενείς μεταφέρονταν στον πλαϊνό χώρο του κτιρίου, σε οργανωμένες σκηνές ανά τμήματα, χειρουργείων, επειγόντων, κα. τροφοδοτούμενα με γεννήτριες.

Με τις απόλυτα συντονισμένες κινήσεις όλων, η  άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου