Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δεν έχουν προσληφθεί 16 γιατροί στα Νοσοκομεία Πέλλας γιατί… αναζητείται ακόμη νέος διοικητής!

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, που μέσα στο ούτως ή άλλως… ζοφερό κλίμα

που επικρατεί στην Υγεία, αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα λόγω του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν αποφάσισε ποιον θα ορίσει διοικητή! Η κυβέρνηση ενέκρινε την πρόσληψη 14 μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Πέλλας και με απόφασή του Υπουργού Υγείας Α. Ξάνθου, από τον Ιούνιο έγινε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων, σε μια προσπάθεια υποτίθεται ενίσχυσης των δύο νοσοκομείων, όπου βασικές Κλινικές παραμένουν υποστελεχωμένες και λειτουργούν οριακά, με μεγάλο κόπο και ευθύνη από τους υπάρχοντες ιατρούς.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει όμως, έχει να κάνει με το γεγονός πως παρά την έγκριση πλήρωσης των θέσεων γιατρών (Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ψυχιατρικής, Καρδιολογίας, κ.α.) δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη διοικητής!

Οι θέσεις των Νοσοκομείων σύμφωνα με το νόμο, προκηρύσσονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δυο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της έγκρισης του Υπουργού Υγείας.

Οπότε, εφόσον δεν υπάρχει διοικητής, δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις!

Το απορίας άξιον είναι ότι με τον ορισμό του αναπληρωτή διοικητή των δύο Νοσοκομείων Α. Βουδρισλή από τις αρχές Αυγούστου, δεν έγινε η παραμικρή κίνηση ώστε να συνεχιστούν οι ενέργειες πλήρωσης της θέσης του Διοικητή. Εντωμεταξύ, και οι βουλευτές δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον είτε για τα προβλήματα των Νοσοκομείων – παρά μόνο αποσπασματικά, και με κάποια ‘’παχιά’’ λόγια ή δηλώσεις του τύπου «Η κυβέρνηση νοιάζεται για την Πέλλα»! για αυτό περιμένουν οι ασθενείς τόσα χρόνια αξονικό επί παραδείγματι-  όπως και για το ότι παραμένουν ‘’ακέφαλα’’ μετά από ένα χρόνο ενώ στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας έχουν οριστεί διοικητές!

Χάνονται όμως οι θέσεις εξαιτίας αυτής της κατάστασης και τα δύο Νοσοκομεία που παραπαίουν ούτως ή άλλως και γιατροί, με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν όσο μπορούν ένα επίπεδο στην υγεία, δηλώνουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση…

Θα ταρακουνηθούν κάποιοι πριν το νέο έτος για να μη χαθεί η ευκαιρία να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών; Ποιον σκέφτονται να ορίσουν και δεν έχει γίνει ακόμη, με τους ασθενείς να επωμίζονται τις συνέπειες; Σ’ αυτό το νομό χάνουμε προφανώς και τα αυτονόητα με αυτούς που έχουμε για να… διεκδικούν…

Χ.Π.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Δεν έχουν προσληφθεί 16 γιατροί στα Νοσοκομεία Πέλλας γιατί… αναζητείται ακόμη νέος διοικητής!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου