Friday, 26 April, 2024

Αποφασίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδιάτρους – Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της διενέργειας του εμβολίου από τους παιδίατρους, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι τελευταίοι από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Με δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, φαίνεται πως θα αποφασιστεί το ίδιο και για το εμβόλιο του κορονοϊού. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και γι’ αυτό κομβικός ο ρόλος των παιδιάτρων, οι οποίοι αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.
Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μόνο σκεύασμα mRNA, οι συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οποίου έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια. Κι αυτό διότι πρόκειται για φιαλίδια των πέντε δόσεων που διατηρούνται κλειστά στο ψυγείο για 28 ημέρες αλλά εάν ανοιχθούν πρέπει να χορηγηθούν εντός λίγων ημερών. Η πρόταση που είχε γίνει από τους παιδιάτρους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν να συγκεντρώνουν τα εμβολιαστικά ραντεβού ανά εβδομάδα και να λαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία, πχ νοσοκομεία ή μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, τον αριθμό των αναγκαίων φιαλιδίων.
Tην προσεχή Δευτέρα περίπου 600.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα βρεθούν και πάλι στις σχολικές αίθουσες, με τους ειδικούς όμως να εκτιμούν ότι τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο αυξημένος έλεγχος (testing) των μαθητών στις σχολικές μονάδες δεν θα μπορέσουν να υψώσουν τείχος προστασίας έναντι του κορονοϊού, χωρίς το «δομικό υλικό» του εμβολίου για τη λοίμωξη covid-19. Οι ειδικοί ζητούν από τους γονείς να σπεύσουν να θωρακίσουν τα παιδιά τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πρωτίστως για την ατομική τους προστασία, τη σωματική (ιδιαίτερα για τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα) αλλά και την ψυχική τους υγεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου