Friday, 26 April, 2024

Βράβευση και τιμητική διάκριση του Δήμου Σκύδρας για την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας

Ο Δήμος Σκύδρας βραβεύτηκε και έλαβε τιμητική διάκριση για την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο πρόληψης Υγείας στο Δήμο Σκύδρας).

Η βράβευση έγινε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ΕΔΔΥΠΠΥ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ηπείρου, στην Ηγουμενίτσα.

Ο Δήμος Σκύδρας είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου δηλώνει πως: “Η συμμετοχή του Δήμου μας στον παραπάνω οργανισμό μας δικαιώνει, καθως καταφέραμε την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, που σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί και θα λειτουργήσει. Η σχετική απόφαση ελήφθη το έτος 2016. Το ΚΕΠ Υγείας, αποτελεί ακομη μια δομή που ιδρύει και λειτουργεί η δημοτική αρχή μας, με στόχο και σκοπό να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο τους συνδημότες μας, έχει δηλαδή ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, καθώς αποβλέπει στη στήριξη των συνδημοτών μας σε θέματα σχετικά με την υγεία και δη την πρόληψη νοσημάτων, την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας για προσυμπτωματικούς ελέγχους και εν τελει τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας”.

“Το ΚΕΠ Υγείας θα στελεχωθεί από κατάλληλο προσωπικό, μάλιστα το σεμινάριο για τα ΚΕΠ Υγειας παρακολούθησε και ο υπάλληλος του Δήμου μας, Νίκος Φιλουκατζης. Με την ευχη η νεοσυσταθείσα δομή του ΚΕΠ Υγείας Σκύδρας, να συμβάλει καθοριστικά στην προαγωγή της υγείας των συνδημοτών μας και της ποιότητας ζωή ς, μέσα από την πρόληψη, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου- υπαλλήλους του Δήμου Σκύδρας που εργάστηκαν και εργάζονται για την αποτελεσματική λειτουργία του”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου