Friday, 26 April, 2024

Β. Μεϊμαράκης για Τσίπρα “Μετά τα συνεχή όχι πριν γίνει πρωθυπουργός, από τη μέρα που ανέλαβε είναι επικίνδυνος με τα ναι που λέει”

”Η κυβέρνηση μας γυρίζει πίσω στα ελλείμματα, σε ύφεση, φόρους και περικοπές.

Μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα και κάνοντας σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι είναι μύθος πως η αριστερά ασκεί κοινωνική πολιτική…

BMEIMAR

“Ενώ υπήρχε αύξηση του ΑΕΠ και μείωση της ανεργίας, με την επιλογή που έκανε μια μερίδα πολιτών, πυροβολήσαμε τα πόδια μας. Τώρα, πρέπει να δούμε πως θα πάμε μπροστά. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ χάνονται σιγά σιγά, τα μεγάλα έργα δεν προχωρούν. Από αυτά, θα υπήρχε ζεστό χρήμα στην αγορά. Είναι όμως στο dna τους στην κυβέρνηση, να διώχνουν επενδύσεις…

BMEIMAR2

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα. Θα καταστραφούν και όσοι έμειναν όρθιοι στην κρίση. Για το λόγο αυτό, υπάρχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής. Είναι ανάγκη να υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Για να ξεφύγει από τα προβλήματα ο κ. Τσίπρας, σκέφτεται νέα μέτρα και φόρους. Μας ξαναγύρισε στα ελλείμματα και την ύφεση. Έπρεπε να έχει τελειώσει ήδη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έτσι θα υπήρχε ροή χρήματος. Ή ΝΔ επέστρεψε πολλά χρήματα για να κινηθεί ή αγορά και αυτό φάνηκε στο β΄ εξάμηνο του 2014. Ξεκαθαρίζω από τώρα, πως νέοι φόροι και υφεσιακά μέτρα δεν μπορούν να υπάρξουν. Εμείς εφαρμόσαμε μια αναγκαία πολιτική. Θυμίζω πως και τότε προσπαθούσαν να καταργήσουν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ.

MEIMARAKIS

Δεν το κατάφεραν γιατί αντισταθήκαμε… Καταφέραμε να δώσουμε τα χρήματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ή πορεία μας, με τα όποια λάθη είχε θετικό πρόσημο. Τώρα, προσπαθούν να καλλιεργήσουν άλλες εντυπώσεις. Δεν μπορεί να δημιουργείται σύγχυση και να λέγεται ότι η ΝΔ ψήφισε τα μέτρα. Η ΝΔ με Μεϊμαράκη πρόεδρο δεν θα ψηφίσει υφεσιακά μέτρα. Το λέμε αυτό, γιατί ξέρουμε πως αυτό δεν βγάζει πουθενά. Ένα όχι δεν έχει πει. Πολύ πιο επικίνδυνος είναι με τα ναι που λέει” υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Β. Μεϊμαράκης για Τσίπρα “Μετά τα συνεχή όχι πριν γίνει πρωθυπουργός, από τη μέρα που ανέλαβε είναι επικίνδυνος με τα ναι που λέει”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου