Friday, 26 April, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: Ένταση, προσωπικές κόντρες και… η πλειοψηφία κερδίζει!

 Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: Ένταση, προσωπικές κόντρες και… η πλειοψηφία κερδίζει!

Μια συνεδρίαση… κάτι σαν το ‘’play and win’’ ή καλύτερα κάνουμε ότι θέλουμε γιατί είμαστε περισσότεροι!

Αυτό ήταν το συμπέρασμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας που πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη, 12-5-2015. Στα θέματα προ ημερησίας, ο δήμαρχος ενημέρωσε για τη σύσκεψη της ΚΕΔΕ και το ψήφισμα για τα ταμειακά διαθέσιμα. Η ένταση άρχισε νωρίς, όταν ο κ. Καστερίδης πήρε το λόγο μετά τον κ. Στάμκο και μακρηγορούσε… οπότε ο πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Πασσαλής τον έκοψε. Ο κ. Καστερίδης δήλωσε ότι δε σέβεται τους συμβούλους… ο κ. Πασσαλής ότι δεν σέβεται τις καταστάσεις…

044

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Κ. Δεληγιανίδης έθεσε το ζήτημα του επικίνδυνου οδοστρώματος στο κομμάτι των ΤΚ Δαμιανού – Λεπτοκαρυάς, και είπε πως θα μπουν προς το παρόν πινακίδες σήμανσης μέχρι να γίνει η δημοπράτηση για την κατασκευή του!

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η εκλογή υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2015 έφερε αναστάτωση όταν ο κ. Πασσαλής ανέλυσε το ποιοι θα είναι και ποιοι προτάθηκαν από τα Τοπικά Συμβούλια. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως κυριάρχησε η πρόταση της δημοτικής αρχής και δεν ελήφθησαν υπόψιν οι Τοπικές Κοινότητες, όπως στη Ραχώνα όπου ο πρόεδρος Παναγιώτης Πολατίδης μίλησε και είπε πως άλλος προτάθηκε και άλλον θα πάρει η δημοτική αρχή.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Παπανικολάου τόνισε ότι «πρέπει να υιοθετήσετε τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων» και ο κ. Μηλώσης δήλωσε ότι είθισται σε τέτοιες θέσεις, όπως των υδρονομέων ή των σχολικών τροχονόμων να λαμβάνονται κριτήρια παρόμοια με του ΑΣΕΠ, όπως εκκαθαριστικό, ανεργία, κλπ. Και έθεσε την περίπτωση του Αγίου Γεωργίου, που δύο άνθρωποι άνεργοι και πολύτεκνοι δεν προτιμήθηκαν για να βάλει η πλειοψηφία έναν ψηφοφόρο της. «Τους άλλους τους πετάξατε απ’ έξω» είπε χαρακτηριστικά!

Σε αυτό το σημείο ξεσηκώθηκαν και αντέδρασαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο κ. Στεργιούλας υποστήριξε ότι «Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες σας».

043

Ο πρόεδρος του ΔΣ κατηγορήθηκε από τον κ. Σταυρίδη πως δεν τηρεί όπως πρέπει τη διαδικασία και πως «Η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι δική σας ευθύνη. Και αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ανενημέρωτη. Δεν μπορεί να λέτε ότι εχθές σας ήρθαν οι αποφάσεις από τα Τοπικά Συμβούλια και δεν προλάβατε να μας τα στείλετε. Ας καθυστερούσατε το ΔΣ μια δυο μέρες…».

Εν τέλει η αντιπολίτευση καταψήφισε και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με την παράταξη του κ. Παπανικολάου να σημειώνει ότι δέχεται τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, όχι όμως και αυτές της Δ. Αρχής.

Ακολούθως αναφέρθηκε το θέμα των δανειακών υποχρεώσεων του δήμου Πέλλας…

Αναφορά για τα στοιχεία που δόθηκαν, σε επόμενη δημοσίευση…

046

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου