Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο στα Γιαννιτσά με κύριο θέμα το αίτημα να δοθεί το στρατόπεδο Φιλιππάκου για πρόσφυγες

Δημοτικό συμβούλιο αυτή την ώρα γίνεται στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Γιαννιτσών με βασικότερο θέμα την επιστολή που έστειλε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητώντας το στρατόπεδο Φιλιππάκου να γίνει κέντρο δομής μεταναστών.

Στην αρχή παρουσίασε ο Δήμαρχος, κ. Στάμκος, την θέση του δήμου όσον αφορά το θέμα η οποία ήταν παρόμοια με την απόφαση προ διετίας που αρνήθηκε ο δήμος να γίνει η δομή στο στρατόπεδο λόγω λειτουργίας δικών του δομών εκεί.

Μετά πήρε τον λόγο ο κύριος Παπανικολάου και επί της ουσίας συμφώνησε με τον Δήμαρχο, ενώ έριξε και τα βέλη του προς την κεντρική εξουσία λέγοντας «που βοήθησε τον δήμο;» ενώ αναρωτήθηκε, «τι αυτοδιοίκηση θα ήμασταν αν κάναμε ότι έλεγε η κεντρική διοίκηση χωρίς να κοιτάμε το συμφέρον του τόπου μας;».

Ο κύριος Καστερίδης είπε: «όχι στο στρατόπεδο, ναι στην δομή των σφαγείων αλλά να γίνει μοίρασμα σε 4 δήμους του αριθμού των μεταναστών», ενώ η κυρία Παπαδοπούλου συμπλήρωσε: «να επιμείνουμε να μένουν πολύ λίγο εδώ, να κάνουν γρήγορα τα χαρτιά και να φεύγουν».

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης της κυρίας Παπαδοπούλου υπήρξε αντίδραση του κυρίου Καστερίδη αλλά αμέσως έληξε το θέμα εκεί.

Ο κύριος Πετρίδης στην δική του τοποθέτηση είπε ότι είναι προτιμότερο να εγκατασταθούν στο στρατόπεδο παρά να δημιουργηθεί “γκέτο” στην περιοχή των σφαγείων.

Στο κλείσιμο του θέματος επανατοποθετήθηκε ο Δήμαρχος λέγοντας: «Θα μεταφέρουμε αύριο στο ΓΓ του Υπουργείου ότι είμαστε αντίθετοι. Δεν μπορούμε να σηκώνουμε συνεχώς εμείς το βάρος. Είναι σαν να στοχοποιούν εμάς». Ενώ παράλληλα είπε ότι «Πιθανών βέβαια να κληθεί έκτακτο ΔΣ μετά την επίσκεψη του για να συζητηθούν τα όσα θα προτείνει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου