Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διαμαρτυρία για την κατάσταση των δύο Νοσοκομείων του νομού, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

O Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, η ομάδα «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ SOS» και η ΕΝΙΠ διοργανώνουν διαμαρτυρία για τα Νοσοκομεία του νομού

Τα Γενικά Νοσοκομεία Έδεσσας και Πέλλας, οδεύουν προς τελικό λουκέτο, καθώς η υποστελέχωση και η υποβάθμισή τους έχει πλήξει τους ασθενείς συμπολίτες μας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει απομείνει και εργάζεται πυρετωδώς υπό εξαντλητικές συνθήκες και εξοντωτικές εφημερίες.

Μετά τη σημαντική απώλεια, λόγω του κλεισίματος της ΜΕΘ στο Γ.Ν. Έδεσσας, ακολουθεί η σοβαρή έλλειψη αναισθησιολόγων, η οποία οδηγεί στην αναστολή ήδη προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων.

Η παθολογική κλινική στο Γ.Ν. Γιαννιτσών υπολειτουργεί με την παρουσία ενός και μόνο παθολόγου (!), ενώ το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου έχει ξεμείνει πλέον χωρίς ογκολόγο.

Οι σοβαρές αυτές ελλείψεις αναγκάζουν ιατρούς άλλων ειδικοτήτων να αναλαμβάνουν περιστατικά που δεν αφορούν τη δική τους ειδικότητα, διακινδυνεύοντας την έκβαση της πορείας των ασθενών.

Η τραγική εικόνα, λοιπόν, που επικρατεί στα Γ.Ν. του νομού Πέλλας εν έτει 2023, είναι εξαντλημένοι ιατροί και νοσηλευτές που οδηγούνται σε παραίτηση εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και ασθενείς που αντί για την αναμενόμενη φροντίδα και περίθαλψη που θα έπρεπε να τους παραχθεί, αυτό που αντιμετωπίζουν είναι επιπρόσθετη ταλαιπωρία και αναγκαστικές μετακινήσεις σε περιφερειακά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το άρθρο 21, παρ.3 του Ελληνικού Συντάγματος «Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων». Συνεπώς, η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο και απαράβατο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και δε θα έπρεπε να είναι επιτρεπτό να στερείται από καμία πόλη και κανέναν ασθενή συνάνθρωπο. Σε μία χώρα, όπου εξαναγκαζόμαστε να παλεύουμε για τα αυτονόητα, δε νοείται να επιτρέψουμε να αφεθούν στο έλεος της μοίρας τους δεκάδες ασθενείς.

Απαιτούμε επείγουσα ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Σας καλούμε τη Δευτέρα, 09/10/2023, στον προαύλιο χώρου του Νοσοκομείου Έδεσσας, ώρα 12:00 μ.μ., για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι:

*τασσόμαστε εναντίον της συνεχούς υποβάθμισης των νοσοκομείων του νομού μας

*διαφωνούμε με τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας ιατρών και νοσηλευτών

*διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της ΜΕΘ, τις λίστες αναμονής των επεμβάσεων και την έλλειψη προσωπικού

Τα δύο Γενικά Νοσοκομεία που καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού απειλούνται καθημερινά και μαζί με αυτό και η ίδια μας η ζωή. Ποιά είναι η στάση μας;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου