Saturday, 4 May, 2024

Η Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά: “Η ΝΔ έχει σχέδιο και είναι αντικοινωνικό, προστατεύει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα”

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

στα πλαίσια της περιοδείας της το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Απριλίου.
Στο Εργατικό Κέντρο Πέλλας, η κα Αχτσιόγλου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που την υποδέχθηκαν, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την «ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους».


Μίλησε για την πρώτη της ομιλία ως υπουργός το 2016, που είχε έρθει στα Γιαννιτσά, και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τότε η κυβέρνηση με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. “Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει την κορυφαία δέσμευση που είχε αναλάβει απέναντι στην ελληνική κοινωνία, και ήταν να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια με έναν ασφαλή τρόπο, να βάλει ένα οριστικό τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο των Μνημονίων που φαινόταν ότι δε θα έκλεινε και ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας από τον Ιανουάριο του 2015”.


Υποστήριξε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές, ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές που καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης και κατά συνέπεια της χώρας μας: “Είναι λάθος αυτό που ακούγεται από κάποιους ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο. Έχει σχέδιο και είναι αντικοινωνικό, προστατεύει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, μια συγκεκριμένη οικονομική ελίτ, και αποδιαρθρώνει όλο το κοινωνικό Κράτος που εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε από το 2015 και μετά. Άρα μπροστά μας έχουμε δύο σχέδια, το ένα είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο της ΝΔ που θέλει τους πολλούς στο περιθώριο…”.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στα ζητήματα της οικοδόμησης του κοινωνικού Κράτους, ισχυριζόμενη ότι η ανεργία μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, τα τελευταία έτη και η προσπάθεια συνεχίζεται: “Καταφέραμε να ανατάξουμε την οικονομία, … και υπάρχουν απτά αποτελέσματα που δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο”. 


Νωρίτερα, το μεσημέρι, η υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στην Έδεσσα, όπου, όπως σημείωσε: «Σε μια πολύ πλούσια και παραγωγική συζήτηση σήμερα στην Έδεσσα, με πλήθος κόσμου από τους παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους εργαζομένων και συνταξιούχων και της κοινωνίας των πολιτών του νομού Πέλλας, συζητήσαμε αναλυτικά για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δώσαμε διευκρινίσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, τις συντάξεις χηρείας, τον κατώτατο μισθό, τις τριετίες, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας».
Περισσότερα και βίντεο σε επόμενη ανάρτηση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου