Tuesday, 19 March, 2024

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμων Πέλλας: Καταγγελία για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στην Έδεσσα

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»των ΔΗΜΩΝ της ΠΕΛΛΑΣ για τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Καταγγέλλουμε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΜΕΘ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ και Δηλώνουμε την ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΣΗ μας στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Η αναστολή της λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι γνωστά τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Την ίδια ώρα που η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης κλείνει, δωρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους για «κάλυψη απώλειας εσόδων εξαιτίας της πανδημίας».
Το κλείσιμο της ΜΕΘ δεν είναι μονόδρομος. Η διαχρονική υποβάθμιση των δυο Νοσοκομείων της Πέλλας είναι έγκλημα, που έχει για αυτουργούς όλες της κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας. Οικονομικός στραγγαλισμός των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, προσλήψεις με το σταγονόμετρο και υποστελέχωση, έχουν προετοιμάσει το έδαφος έχοντας οδηγήσει τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης, έρχονται τώρα να πουν ότι η μόνη λύση είναι η συγχώνευση.
Καλούμε τον λαό, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 10π.μ., να συμμετέχει στην συγκέντρωση της ΕΝΙΠ στην πύλη του νοσοκομείου της Έδεσσας, διεκδικώντας:
Να μη κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δυο νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής. Πλήρη διοικητικό διαχωρισμό των δυο νοσοκομείων.
Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις . Να ανακληθούν όσες είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές που εργάζονται . Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.
Καλούμε όλο τον λαό της περιοχής σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους στην Υγεία.
Να διεκδικήσουμε τις παροχές που μας αξίζουν.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου