Saturday, 4 May, 2024

Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” Πέλλα-Θεσσαλονίκη: Πρώτος ο Ζησιμόπουλος!

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, ο 18ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής, 21 Απριλίου

από το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου της ΤΚ Πέλλας έως το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης.Στον Μαραθώνιο δρόμο των 42,2 χιλιομέτρων, πρώτος για τους άνδρες έκοψε το νήμα ο Φώτης Ζησιμόπουλος, 41χρονος, ο γνωστός δρομέας, αστυνομικός στο επάγγελμα, από το Αγρίνιο, όπου έχει κατακτήσει δυνατούς αγώνες, αν και ξεκίνησε να ασχολείται με το τρέξιμο στην ηλικία των 35 ετών… όπως το Σπάρταθλον και άλλους διεθνείς, με χρόνο 2:23,39. Δεύτερος ο Γιώργος Καλαπόδης. Στις γυναίκες, πρώτη η Ματίνα Νούλα, αθλήτρια του Ηρακλή. Η εκκίνηση από την Πέλλα έγινε με πολύ μεγάλη συμμετοχή, ηλικιών από 18 έως… 98! τουλάχιστον 1.400 δρομέων, από τις 1600 και πλέον δηλώσεις, με σπουδαία ονόματα αθλητών από πολλές χώρες του κόσμου.

Στη δεύτερη διαδρομή, απόλαυσαν χωρίς χρόνο και διακρίσεις, όλοι οι μικροί αθλητές, με τους γονείς τους τον Μαραθώνιο και κέρδισαν τα δικά τους μετάλλια! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου