Friday, 26 April, 2024

Μετακίνηση των αθίγγανων άμεσα για την Αριδαία

Μετακίνηση των αθίγγανων άμεσα για την Αριδαία

Στη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου, στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου εκτός από τα όσα είπε για την κόντρα που ξέσπασε με τον δήμαρχο Δ. Μπίνο, ζήτησε να πληροφορηθεί αν υπάρχει μέριμνα να πλυθούν οι κάδοι  απορριμμάτων, καθώς και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυτή την περίοδο η δυσοσμία είναι αφόρητη, για την κατάσταση με τα αδέσποτα, τις λακκούβες στον δήμο και συγκεκριμένα για «μία λακκούβα» όπως είπε, στο κέντρο  της Αριδαίας που οδηγεί στο Κέντρο Υγείας (είναι μάλλον σαν το ανέκδοτο, την άφησε εκεί ο δήμαρχος γι να έχουν απευθείας πρόσβαση όσοι έχουν ατύχημα!) και για την παραγκούπολη των αθιγγάνων «που αποτελεί κίνδυνο δημόσιας υγείας».

Ο δήμαρχος απαντώντας γενικόλογα, είπε ότι «Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, οι δήμοι δεν είναι εκτός χώρας, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι να πάμε μπροστά, όχι να κάνουμε μικροπολιτική…».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικής Προστασίας  Γ. Τσιμτσιρίδης δήλωσε για το χώρο των αθίγγανων ότι: «Δόθηκε η δυνατότητα για εκείνο το χώρο για βραχεία κατάλυση. Έγιναν υποδείξεις από τις υπηρεσίες για αλλαγή και στο επόμενο ΔΣ θα έρθει τροποποίηση για την αλλαγή του χώρου εκτός κεντρικού δικτύου…».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης  του Δήμου Γ. Κετικίδης απαντώντας στον κ. Ασβεστόπουλο για τις αρδευτικές γεωτρήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αυτή την περίοδο, τόνισε ότι «Είμαστε καθημερινά στις επάλξεις για τις αποκαταστάσεις δικτύων (σπασμένα δίκτυα, χαλασμένα, κλπ), δε λείπουμε μέρα νύχτα. Κάποια ζητήματα είναι σταματημένα, λόγω τραπεζών, που περιμένουμε να ανοίξουν και να πάρουμε από τον προμηθευτή τα μηχανήματα που πρέπει να φτιαχτούν. Κανένας εργολάβος δεν κινείται αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες».

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου