Friday, 3 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Με επιτυχία το 1ο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS, από τον Σύλλογο “Συμβαδί-ζω”

Είμαστε τρισευτυχισμένοι και δεν μπορούμε να το κρύψουμε!

Ολοκληρώθηκε χθες 1/10 το 1ο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS, που οργάνωσε ο σύλλογος Συμβαδί-ζω σε συνεργασία με τον καταξιωμένο οργανισμό KIDS SAVE LIVES.

Μετά το πρώτο λιθαράκι με την τοποθέτηση 2 ημιαυτόματων απινιδωτών στην πόλη της Σκύδρας (δωρεά μέσω του Συμβαδί-ζω από 2 συνδημότες μας), χθες μπήκε ένα ακόμη λιθαράκι με την πιστοποίηση 32 φίλων, συγγενών, γειτόνων μας, στη χρήση τους.Και κάπως έτσι, λιθαράκι-λιθαράκι, θα χτίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα ο καθένας και η καθεμία γύρω από τους συνανθρώπους γύρω μας, σε κάποια δύσκολη στιγμή.

Το ξέρετε ότι από σήμερα, αν κατεβάσετε την εφαρμογή iSAVElives στο κινητό σας και πατήσετε ένα κουμπί σε περίπτωση ανάγκης ΚΑΡΠΑ ή και χρήσης απινιδωτή, θα “χτυπήσει” μήνυμα SOS σε 32 ανθρώπους γύρω μας σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων; Σας φαίνονται εξωπραγματικά; Δεν είναι όταν η διάθεση, το μεράκι, η ενσυναίσθηση, η ανάγκη για προσφορά υπάρχει τριγύρω μας και εμείς απλά δίνουμε την αφορμή να γίνει πράξη.

Όλα αυτά δε θα γινόντουσαν χωρίς την εκπαίδευση από τις ακούραστες εθελόντριες εκπαιδεύτριες Χριστίνα, Ρένα, Ζέννια, Ζωή, Ζωή, Ιωάννα της υπέροχης ομάδας του KIDS SAVE LIVES. Σας ευχαριστούμε πολύ γλυκύτατες και συγνώμη αν σας κουράσαμε! Ευχαριστούμε και την Όλγα (πρέπει να έψηνε κέικ όλο το Σαββατοκύριακο), την Ιωάννα (κι ας μην άνοιξες φύλλο, νοστιμότατες και οι έτοιμες πίτες), την Σέβη (που δεν μας ξεχνάει ποτέ) και την Ελένη (που η γαλατόπιτα σου έκανε θραύση και ακόμη ψάχνουμε τη συνταγή).

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Σκύδρας για την παραχώρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας όπου έλαβε μέρος η εκπαίδευση.

Μα πάντα πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε ΕΣΑΣ που συμμετείχατε και συμμετέχετε. Που επί 6 ώρες μαθαίνατε πώς θα σώσετε, όχι τον εαυτό σας, αλλά έναν ή μία συνάνθρωπο σας. Γιατί το λέμε και θα το ξαναλέμε. Εμείς έτυχε να βάλουμε τη σπίθα του Συμβαδί-ζω. ΕΣΕΙΣ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ είστε που παίρνετε τον σύλλογο στις πλάτες σας και τον οδηγείτε μακριά, μέχρι η ομορφιά να νικήσει, μέχρι τα όνειρα μας να γίνονται αληθινά στην καθημερινότητα γύρω μας. Εις το επανιδείν λοιπόν, σύντομα, με το 2ο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS που το σχεδιάζουμε ήδη από σήμερα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου