Saturday, 4 May, 2024

Οι προσαχθέντες στα Γιαννιτσά και ο δικηγόρος τους, Μηνάς Γρηγοριάδης για τις «άνωθεν εντολές»!

Ο «Λόγος της Πέλλας» αποκλειστικά δημοσίευσε το συμβάν με τις 16 προσαγωγές πολιτών, το πρωί της Κυριακής, 3 Μαρτίου, στην πόλη των Γιαννιτσών

πριν την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Δημαρχείο με προσκεκλημένο επίτιμο ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.

Οι Αστυνομικοί που ήταν δεκάδες σε όλα τα κομβικά σημεία της πόλης, αρχικά «έδιωχναν» κόσμο που βρισκόταν γύρω από το χώρο του δημαρχείου, καθώς και σταθμευμένα οχήματα. Με απειλές και λόγια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες στον «Λόγο», κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, λέγοντας «δεν μπορούμε να πιούμε καφέ ή να περάσουμε το δρόμο, γιατί περιμένετε τον Κουβέλη»; Απομακρύνθηκαν χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη συνέχεια…

16 συμπολίτες μας όμως, που βρίσκονταν κοντά στο δημαρχείο Πέλλας – απέναντι στα καφέ – προσήχθησαν χωρίς λόγο και αιτία από άνδρες της ασφάλειας στο αστυνομικό  τμήμα  Γιαννιτσών κατόπιν… άνωθεν εντολών όπου και κρατήθηκαν επί ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 13:15΄.

Οι 11 εκ των 16 προσαχθέντων κατέθεσαν αμέσως μετά την απελευθέρωση τους μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράνομης κατακράτησης και παράβασης καθήκοντος – δείτε εδώ ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά – που συνέταξε και κατέθεσε ο δικηγόρος Μηνάς Γρηγοριάδης.

Ο κ. Γρηγοριάδης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα, στον «Λόγο της Πέλλας», είπε ότι κάποιοι βρίσκονταν απέναντι στα καφέ και κάποιοι εξ αυτών, περνούσαν από την οδό Χατζηδημητρίου, και προσήχθησαν έξω από το κατάστημα της ΑΛΦΑ Τράπεζας, άνευ λόγου  και αιτίας, χωρίς να γνωστοποιηθεί καν ο λόγος προσαγωγής!

«Οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως)  εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν», όπως αναφέρεται ρητά και στη μηνυτήρια αναφορά. 

Ακόμη και διαμαρτυρία να γινόταν προς τον κ. Κουβέλη και κατ’ επέκτασιν της Κυβέρνησης, σε ποιες εποχές ζούμε, ώστε να οδηγούνται στο Τμήμα και να παρακρατούνται παράνομα πολίτες γιατί εξέφρασαν άποψη, είναι ένα ερώτημα…

Οι ενάγοντες από το πρωί μίλησαν σε πανελλαδικά ΜΜΕ δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε το παραμικρό αδίκημα, για να τύχουν τέτοιας αντιμετώπισης, να κρατηθούν δηλαδή εντός Τμήματος για περίπου 3 ώρες, μέχρι να… αποχωρήσει σώος ο κ. Κουβέλης! Ο ένας εκ των προσαχθέντων μάλιστα ήταν και με τον ανήλικο γιο του, που επίσης κρατήθηκε για μία ώρα, μέχρι που διαμαρτυρήθηκε ο πατέρας και οι Αστυνομικοί άφησαν το παιδί να φύγει!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου