Saturday, 4 May, 2024

Ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε το αντιπλημμυρικό της Έδεσσας!

Ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε το αντιπλημμυρικό της Έδεσσας!

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικωστας, επισκέφτηκε χτες την Πέλλα, όπου στην Έδεσσα μάλιστα, έγιναν τα εγκαίνια του “Αντιπλημμυρικού έργου, β’ φάση” που περιελάμβανε εργασίες θωράκισης της πόλης από πλημμυρικά φαινόμενα, σε μία απόσταση 800 μέτρων περίπου (Λαϊκή Αγορά- Καταρράκτες).

Η σημαντικότητα του έργου πολύ μεγάλη, με τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, όπου είχαν να γίνουν παρεμβάσεις από την δεκαετία του 1950!Ενισχύθηκαν τα πρανή και ακολούθησε ο ηλεκτροφωτισμός, ενώ για να έχουμε την ολοκλήρωση θα τοποθετηθούν λουλούδια στις δύο πλευρές του Εδεσσαίου ποταμού.

Το έργο ξεκίνησε κατόπιν προτάσεως του Δήμου Έδεσσας, με τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου και φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Πέλλας. Η τότε Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, βρήκε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έγιναν οι μελέτες και οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή.

Στην τελετή μίλησαν ο Περιφερειάρχης, η κα. Αηδονα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου. Όλοι τους επεσήμαναν τη σπουδαιότητα του έργου για την πόλη.

Στη διάρκεια της τελετής, ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης, βράβευσε την Αθηνά Αηδονά, για την προσφορά της στην Πέλλα και για την σημαντική συνεισφορά της στην κατασκευή του έργου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου