Tuesday, 19 March, 2024

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Τελειώνει και επίσημα η αγωνία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

των δύο μουσικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία που έλαβαν σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που είχαν ήδη προχωρήσει σε σχετικό αίτημα, έλαβαν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τετάρτη θα λάβουν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, καταστάσεις σε μορφή pdf ανά Λύκειο με τους βαθμούς στα ειδικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι.

Οι συγκεκριμένες καταστάσεις θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην προθήκη ανακοινώσεων του οικείου Λυκείου, προς ενημέρωση των υποψηφίων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα ανακοινωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν από το ΥΠΑΙΘ.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, ο κατώτερος βαθμός (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) που θα εξασφαλίσει σε κάποιον υποψήφιο ένα εισιτήριο για τα ΑΕΙ θα είναι φέτος 8,37 από 8,27 πέρυσι.

Σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εκτίμησε πως πριν από τις 15 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν αποκλείσει και να μειωθούν στις περιζήτητες σχολές και τμήματα.

Υπολογισμός μορίων

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής υπολογισμού μορίων που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου