Saturday, 4 May, 2024

Τώρα! Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών του Μουσικού και των ΕΠΑΛ στα Γιαννιτσά

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και των ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης και την πλατεία Γκόνου Γιώτα, με κατάληξη το δημαρχείο

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις καθηγητών και τα κενά που έχουν ακόμη στα σχολεία τους, μετά από σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως και οι του Μουσικού Σχολείου για το κτιριακό ζήτημα, που χρονίζει, με συνθήματα στα πανό τους: “Θέλουμε το κτίριο που μας αξίζει”, “Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει”, κα.

Στην πορεία συμμετείχε και το ΓΕΛ Αξού, όπου όπως ανέφεραν το ζήτημα της πορείας και των καταλήψεων είναι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που υποβαθμίζει την παιδεία και δημιουργεί υδροκέφαλες δομές, απομακρυσμένες από τη σχολική μονάδα.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο με αιτήματα που έθεσαν οι μαθητές στους υπαλλήλους που ήταν στα γραφεία. Η αντιπροσωπεία του 15μελους του Μουσικού Σχολείου δεν παραβρέθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο στο δημαρχείο για συζήτηση με τον δήμαρχο και κατάθεση των αιτημάτων τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου